Thorntona potrestali za faul na českého hráča: Ani neviem, či som sa ho dotkol

SITA|16. apr 2019 o 12:07

Nezahrá si v jednom zápase.

LAS VEGAS. Hokejového veterána Joea Thorntona potrestali zákazom štartu v jednom zápase play off NHL po jeho ataku na hlavu Tomáša Noseka.

Skúsený 39-ročný útočník fauloval o trinásť rokov mladšieho českého súpera v 37. minúte tretieho zápasu štvrťfinále Západnej konferencie NHL medzi tímami San Jose a Vegas (3:6).

Po zápase situáciu zľahčil slovami.

"Nie som si istý, či som sa ho vôbec dotkol. Také veci sa stávajú. Môj syn ma takto triafa šesťkrát denne," uviedol Thornton.

Predtým naposledy ho takto potrestali ešte v roku 2010. Bolo to za zákrok na vtedajšieho hráča St. Louis Davida Perrona.

Hokejisti Vegas Golden Knights vedú v sérii nad San Jose Sharks 2:1 na zápasy. Štvrtý duel bez Thorntona odohrajú Sharks na ľade v Las Vegas v utorok 17. apríla.

Thornton je napriek svoju pokročilému veku stále jedným z kľúčových hráčov San Jose, keďže hrá centra tretieho útoku medzi krídlami Marcusom Sörensenom a Kevinom Labancom.

Rovnako je stále dobre využiteľný v presilových hrách.

Vo svojej sedemnástej sezóne s vyvrcholením v play off má Thornton zatiaľ na konte tri body za gól a dve asistencie. Prvýkrát v kariére si populárny Thornton zahral vo vyraďovacej časti NHL už v ročníku 1997/1998 v drese Bostonu Bruins.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Thorntona potrestali za faul na českého hráča: Ani neviem, či som sa ho dotkol