Smiali sa mu, že prekopne tribúnu. Považanec strelil v Česku parádny gól

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. okt 2018 o 12:22

Považanec prispel k vysokej výhre.

Považancov gól z priameho kopu v čase 2:40

JABLONEC. Slovenský futbalový stredopoliar Jakub Považanec dvoma gólmi prispel k sobotňajšiemu vysokému triumfu Jablonca v dvanástom kole českej Fortuna ligy na pôde 1. FK Příbram 6:0.

Podľa jeho vlastných slov sa mu počas kariéry niečo podobné ešte nepodarilo.

"Pamätám si, že raz sme s Duklou vyhrali 6:1 práve proti Jabloncu. Ale 6:0 a ešte dať dva góly, to už vôbec nie," citoval slovenského hráča oficiálny web účastníka Európskej ligy UEFA 2018/2019.

Dvadsaťsedemročný stredopoliar najprv v 36. minúte poslal loptu zblízka do prázdnej bránky a v 73. minúte nádhernou strelou z priameho kopu do ľavého horného rohu stanovil konečný výsledok.

"Neviem, či ten druhý gól bol najkrajší v kariére. Myslím si, že som takýchto gólov dal viac, ale musím si to v pokoji vyhodnotiť. Pár gólov mi vyšlo aj v Banskej Bystrici, tie tiež stáli za to. Ale nie z priameho kopu," zaspomínal.

"Tomáš Hübschman a Michal Trávnik si zo mňa robili žarty, že určite prekopnem tribúnu. Tak som rád, že som ich trochu prekvapil. Už keď som to kopol, vedel som, že lopta letí dobre a našťastie to tam spadlo," doplnil Považanec.

Jablonec je v tabuľke piaty a na tretie miesto stráca len dva body. "Určite je to dobré do ďalšej práce," poznamenal Slovák, ktorého spolu s tímom už vo štvrtok čaká v Európskej lige kazašská Astana.

"Povzbudenie to je, ale musíme zostať skromní a počítať s tým, že to nie je Příbram. K zápasu s Astanou musíme pristúpiť tak, ako k tomuto a potom by úspech mohol prísť," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Smiali sa mu, že prekopne tribúnu. Považanec strelil v Česku parádny gól