Slovensko čaká najväčšia promo tour v histórii. Do kín ide očakávaný film

Ladislav Nagy sa lúčil s hokejom na MS v hokeji 2019.
Ladislav Nagy sa lúčil s hokejom na MS v hokeji 2019. (Autor: SME - Marko Erd)
SITA|30. jún 2020 o 10:29

Stretnúť môžete Hossu, Laca či Valábika.

BRATISLAVA. Film Hokejový sen uvedú do kín prostredníctvom najväčšej promo tour v histórii Slovenska.

Chýbať nebudú známe postavy slovenského hokeja Marián Hossa, Rastislav Staňa, Dominik Graňák, Martin Štrbák, Andrej Meszároš, Ján Laco či Boris Valábik. Informujú o tom organizátori v tlačovej správe.

Uvedú ho veľkolepo

Dokument, ktorý bude mať premiéru na veľkom plátne 9. júla, zachytáva rozlúčku Ladislava Nagya s hokejovou kariérou a zároveň upriamuje pozornosť na začínajúcu kariéru 9-ročného hokejistu z Košíc.

Tento filmový projekt bude uvedený do kín veľkolepým spôsobom.

Minimálne v 25 mestách a v 30 kinách na Slovensku sa uskutočnia špeciálne projekcie za účasti tvorcov - režiséra a producenta filmu Mareka Vaňousa a autora námetu a zároveň spoluautora scenára Dominika Kríža - dvoch účinkujúcich hokejistov Ladislava Nagya a Jonáša Pahuliho, ako aj najväčších slovenských hokejových osobností.

"Takáto promo tour tu ešte nebola. Diváci v Košiciach, Bratislave, Michalovciach, Trebišove, Žiline, Liptovskom Mikuláši, Poprade, Spišskej Novej Vsi, Skalici, Trenčíne, Zvolene a mnohých ďalších mestách sa môžu tešiť na hviezdne mená," informujú organizátori.

"Všetky tieto osobnosti sa spolu rozhodli podporiť ušľachtilú myšlienku filmu. Jeho cieľom je vzbudiť záujem o hokej najmä u najmladších fanúšikov a pomôcť tak na Slovensku vychovať novú generáciu hráčov, ktorá by tento šport vrátila späť na svetovú úroveň," dodávajú.

Keď Slováci získali zlato, ešte nežil

Dokumentárny film Hokejový sen zachytáva unikátnu atmosféru košického šampionátu 2019 prostredníctvom dvoch postáv, dvoch príbehov a dvoch hokejových generácií.

Prvá dejová línia sa točí okolo Ladislava Nagya, majstra sveta a najväčšej hviezdy HC Košice.

Nagy po oznámení, že slovenskú skupinu dostanú Košice, zmenil rozhodnutie skončiť s hokejom, aby sa mohol rozlúčiť na najvyššom fóre v rodnom meste.

Napriek množstvu úspechov v reprezentácii či najprestížnejších ligách sveta mohol byť práve toto vrchol jeho bohatej kariéry.

Druhou postavou je Jonáš Pahuli, mladý hokejista z východného Slovenska. V roku 2002, keď Slovensko v Göteborgu získalo zlaté medaily, ešte nežil.

Počas predchádzajúceho svetového šampionátu na Slovensku v roku 2011 mal dva roky a vôbec si ho nepamätá.

Majstrovstvá sveta 2019 v Košiciach preňho teda predstavovali jedinečnú možnosť vidieť najlepší svetový hokej naživo a nakopnúť vlastnú kariéru.

Pahuli symbolizuje desaťtisíce mladých fanúšikov a budúcich hokejistov, ktorí vďaka domácim majstrovstvám dostali impulz a motiváciu do budúcnosti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovensko čaká najväčšia promo tour v histórii. Do kín ide očakávaný film