Do kín príde slovenský hokejový film. Keď ich otvoria

Ladislav Nagy sa na MS 2019 v Košiciach rozlúčil s hokejovou kariérou.
Ladislav Nagy sa na MS 2019 v Košiciach rozlúčil s hokejovou kariérou. (Autor: Tomáš Feigl)
Boris Vanya|28. apr 2020 o 11:53

Hokejový sen má inšpirovať najmladších fanúšikov.

BRATISLAVA. Jeden miluje vyprážaný syr, v škole driluje matematiku a celú hokejovú kariéru má ešte pred sebou. Druhý zažil so slovenskou hokejovou reprezentáciou najväčšie úspechy a aj sklamania.

Hral na majstrovstvách sveta, olympiáde, v zámorskej NHL. V hokejovej šatni ho málokto oslovil inak než Maďar. A s aktívnym športom už skončil.

Hokejový sen je časozberný dokument, ktorý prostredníctvom dvoch hlavných postáv – už bývalého hokejového útočníka Ladislava Nagya a malého hokejistu z východného Slovenska Jonáša Pahuliho – hľadá odpovede na otázky o budúcnosti slovenského hokeja.

Režisérom je Marek Vaňous, autorom námetu Dominik Kríž, športoví komentátori. Dokumentom chcú vzbudiť záujem o hokej najmä u najmladších fanúšikov a pomôcť tak na Slovensku vychovať novú generáciu, ktorá by tento šport vrátila späť na svetovú úroveň.

Film zachytáva štyri mesiace pred začiatkom majstrovstiev sveta v živote dvoch hokejistov. Ladislav Nagy prispôsobil domácemu šampionátu záver kariéry. Zmenil rozhodnutie skončiť s hokejom, aby sa mohol rozlúčiť s hokejom na vrcholnom podujatí v rodnom meste.

Malý hokejista Jonáš Pahuli ako fanúšik.
Malý hokejista Jonáš Pahuli ako fanúšik. (Autor: Hokejový sen)

Zotavuje zo zranenia, naskočí v najvyššej súťaži do play off a pripravuje sa na šampionát.

Deväťročný Jonáš je malý hokejista z tímu Košické sršne. Hokeju celkom prepadol. Okrem toho, že ho so zanietením hrá, zbiera hokejové kartičky a na ligových zápasoch drukuje v hľadisku Steel arény.

Hokejový sen

Dokumentárny film

Dĺžka: 80 min

Réžia: Marek Vaňous

Námet: Dominik Kríž

Plánovaná premiéra: jún 2020

Jeho veľkým snom je dostať sa aspoň na jeden slovenský zápas na svetovom šampionáte priamo na štadión.

"Jonáš ani jeho rodičia netušili, o čom film bude. Keď sme videli jeho autentické emócie, vedeli sme, že je pre film ideálny typ," vysvetlil Kríž.

Film sa mal od júna premietať v slovenských kinách, no na premiéru si zrejme počká.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Do kín príde slovenský hokejový film. Keď ich otvoria