Najhoršie vylúčenie sezóny? Halák dostal kontroverzný trest

Jaroslav Halák v bránke Vancouver Canucks.
Jaroslav Halák v bránke Vancouver Canucks. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. nov 2021 o 12:35

Slovenský brankár sa nevyhol ani smolnému gólu.

VANCOUVER. Za stavu 1:2 v zápase svojho Vancouveru Canucks proti Anaheimu Ducks sa vysunul z bránky a pred skúseným Ryanom Getzlafom vykopol nohu.

Ten po miernom kontakte najprv pokračoval, ale o chvíľu nato spadol na ľad. Slovenský brankár Jaroslav Halák dostal necelé tri minúty pred koncom trest za podrazenie.

V zámorí sa však hneď po zápase začalo špekulovať o tom, či rozhodca udelil trest správne.

Podľa záberov sa totiž zdalo, že pád kapitána Anaheimu spôsobilo až následné zakopnutie. Fanúšikovia sa tak rozdelili na dva tábory - jedna časť rozhodnutie schvaľuje, druhá je proti.

VIDEO: Jaroslav Halák a jeho zákrok na Ryana Getzlafa

"Kandidát na najhoršie vylúčenie sezóny," napísal na twitteri hráčsky agent Allan Walsh.

Walsh spochybnil slová hlavného komisára NHL Garyho Bettmana, ktorý sa vyjadril, že profiliga má najlepších rozhodcov na svete.

Ďalší komentujúci zase poznamenal, že išlo o Halákov úmysel a potrestané boli už aj podobné malé strety.

Dve minúty pre Haláka nakoniec neboli rozhodujúcim momentom duelu. V závere oslabenia dokázal Vancouver vyrovnať na 2:2. Elias Pettersson skóroval 55 sekúnd pred koncom.

VIDEO: Jaroslav Halák dostal smolný gól

Halákovi však v predĺžení pokazil radosť presným zásahom Troy Terry. Slovenský gólman sa tak netešil z triumfu ani v treťom dueli sezóny, do ktorého nastúpil.

Halák kryl 27 z 30 striel Anaheimu. Pri inkasovaných góloch však slovenský brankár nemal veľa šancí. Druhý gól dostal dokonca po odraze od nohy spoluhráča.

"Musíme vyhrávať aj škaredé zápasy," povedal Getzlaf po zápase. "Dnes sme nehrali veľmi dobre, ale podržal nás brankár," pochválil gólmana Anaheimu Johna Gibsona, ktorý predviedol až 41 úspešných zákrokov.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Najhoršie vylúčenie sezóny? Halák dostal kontroverzný trest