To boli skoky! Padol aj brankársky rekord

Útočníka Matsa Zuccarella (vľavo) bráni Zach Fucale (vľavo.
Útočníka Matsa Zuccarella (vľavo) bráni Zach Fucale (vľavo. (Autor: SITA)
Oh my Hockey|9. jan 2022 o 08:23 (aktualizované 9. jan 2022 o 09:11)

Fucale a Campbell predviedli skvelú pružnosť.

NEW YORK. Raz za čas sa v NHL objaví brankársky kúsok, ktorý býva označený ako "kandidát na zákrok roka". V noci zo soboty na nedeľu sa do pomyselnej nominácie zaplietli rovno ďalší dvaja kandidáti.

Jeden z nich dokonca prekonal rekord. Zach Fucale sa v drese Washingtonu stal brankárom, ktorý svoj prvý gól v NHL inkasoval až po 138 odohraných minútach a siedmich sekundách. Je to najdlhší čas v histórii súťaže bez inkasovaného gólu od začiatku kariéry brankára.

"Je to skvelé, nevedel som to," reagoval brankár. "Bol to dobrý zápas, ale aj tak sa hnevám na seba za ten gól, čo som pustil."

Pri prehre po nájazdoch si dvadsaťšesťročný brankár pripísal vynikajúci zákrok. V predĺžení zastavil akciu Minnesoty.

Krátko po vhadzovaní sa Caps museli brániť prečísleniu. Potom, ako Zuccarello naznačil strelu, prihrával Hartmanovi. Ten mal pred sebou otvorený priestor a okamžite pálil.

Proti bol však Fucale, ktorý sa celým telom hodil a zastavil puk vyrážačkou.

Kanaďan Fucale dlho čakal na svoj debut v NHL. Washington mu dal šancu a on zažíva vynikajúci štart.

Vo svojom prvom zápase proti Detroitu vychytal nulu, následne nastúpil proti St. Louis na 19 minút a inkasoval až v noci proti Minnesote. 35 sekúnd do konca riadnej hracej časti ho prekonal Zuccarello.

Vo svojej krátkej kariére v NHL teda Fucale inkasoval iba raz z 50 striel.

Druhý skvelý zákrok si padol v zápase Colorada a Toronto. Leafs držal v nádeji Jack Campbell. Prehrali síce po predĺžení, ale Američan si pripísal 44 zákrokov.

Jeden z nich bol priam neskutočný. Komentátor okamžite kričal: "Ako toto nepadlo?"

Colorado hralo presilovku a Campbell sa dostal do zlej pozície. Devon Toews pálil prakticky do prázdnej brány, ale vtedy ukázal brankár svoju pružnosť. Hodil sa do priestoru, kde išla strela a letiaci puk zastavil.

Jack Campbell patrí v tejto sezóne medzi najlepších brankárov NHL. Má 93,6 % úspešnosť zákrokov a priemerne inkasuje menej ako dva góly na zápas.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»To boli skoky! Padol aj brankársky rekord