VIDEO: Argentínsky brankár Martínez predviedol ďalší skrat. Po prehre udrel kameramana

Brankár Emiliano Martínez (vľavo) a Lisandro Martínez v drese Argentíny.
Brankár Emiliano Martínez (vľavo) a Lisandro Martínez v drese Argentíny. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. sep 2024 o 10:03

Kolumbijská asociácia športových novinárov nalieha na FIFA, aby brankára konečne potrestala.

BOGOTA. Brankár argentínskej futbalovej reprezentácie Emiliano Martínez sa opäť zviditeľnil v negatívnom svetle.

Po skončení utorňajšieho stretnutia juhoamerickej kvalifikácie o postup na MS vo futbale 2026, v ktorom Argentína prehrala na trávniku Kolumbie 1:2, bezdôvodne udrel kameramana.

Jhonny Jackson povedal kolumbijským médiám, že oslovil Martíneza po záverečnom hvizde zápasu v Barranquille, keď brankár zdravil iného hráča.

Na záberoch, ktoré zachytil, je vidieť, ako víťaz MS 2022, ktorého Argentínčania poznajú pod prezývkou „Dibu“, udiera do kamery, ktorá vzápätí spadne na zem.

VIDEO: Brankár Emiliano Martínez udrel kameramana

„Z ničoho nič mi dal facku,“ povedal Jackson v stredu pre RCN Deportes. „Cítil som hnev, veľký hnev. Pracoval som rovnako ako on. On sa hral a ja som natáčal kamerou.“ Kameraman tiež poslal na diaľku zmierlivý odkaz Martínezovi.

„'Dibu', brat môj, ako sa máš? Ja som Jhonny Jackson, kameraman, ktorého si napadol v zápase proti Kolumbii. Chcel som ti povedať, že všetko je dobré, brat môj. Každý v živote prehral zápas. Táto prehra pre teba jednoznačne veľa znamenala, ale pozeraj sa dopredu, 'Dibu'.“

Martínez sa dlhodobo prezentuje nevhodným správaním rôzneho druhu a kolumbijská asociácia športových novinárov, známa ako ACORD, nalieha na Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA), aby brankára konečne potrestala.

„Ako novinárska autorita v tejto krajine ACORD chce, aby FIFA udelila Emilianovi Martínezovi exemplárny trest, pretože nejde príkladom novým generáciám,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Emiliano Martínez neúctivo drží trofej za víťazstvo v Copa América 2024 po kvalifikačnom zápase na MS vo futbale 2026 Argentína - Čile.
Emiliano Martínez neúctivo drží trofej za víťazstvo v Copa América 2024 po kvalifikačnom zápase na MS vo futbale 2026 Argentína - Čile. (Autor: TASR/AP)

Martínez možno po stretnutí v hlave neuniesol, že pri prvom inkasovanom góle zostal na bránkovej čiare a nechal loptu preletieť „malým vápnom“, čo mu okamžite vyčítali niektorí spoluhráči.

Podľa juhoamerických médií Martínez s určitosťou dostane trest.

K dobru mu určite nepridá jeho ďalšie vulgárne gesto po štvrtkovej výhre 3:0 nad Čile, keď oslavoval s trofejou pre víťaza Copa América tak, že ju mal priloženú k rozkroku.

Napodobnil tak oslavu, ktorú predviedol po finále MS 2022, keď po zápase takto „krepčil“ so Zlatou rukavicou pre najlepšieho brankára turnaja.

Emiliano Martínez s neúctivým gestom na pódiu po víťazstve na MS vo futbale 2026.
Emiliano Martínez s neúctivým gestom na pódiu po víťazstve na MS vo futbale 2026. (Autor: SITA/AP)
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»VIDEO: Argentínsky brankár Martínez predviedol ďalší skrat. Po prehre udrel kameramana