Šebo sa pýtal na ihrisko proti Malte. Má recept na problémy reprezentácie

Michal Šášky|28. mar 2021 o 10:30

Zápas prežíval na Instagrame.

BRATISLAVA. Máloktorý futbalista má taký gólový priemer v slovenskej reprezentácii ako Filip Šebo. Bývalý útočník sa presadil v trinástich zápasoch až sedemkrát.

Štatistikám značne pomohla úspešná premiéra proti Malte, v auguste 2006 sa na víťazstve 3:0 podieľal hetrikom a hneď o pár dní proti Cypru strelil ďalšie dva góly.

Zhodou okolností, práve proti týmto súperom slovenská reprezentácia zlyhala v úvode kvalifikácie o postup na MS 2022. V Nikózii remizovala 0:0, v Trnave musela zvrátiť dvomi gólmi nepriaznivý stav 0:2 z prvého polčasu.

Prídem, stačí zavolať

Šebo nastúpil naposledy za reprezentáciu v októbri 2011. Bolo to paradoxne proti Rusku, ktorý bude tretím súperom Slovenska v marcovom asociačnom termíne.

Po takmer desaťročí sa však opäť pýtal na ihrisko. Pochopiteľne, zo žartu. Kopačky na klinec zavesil už pred ôsmimi rokmi. Naposledy nastúpil v septembri 2012 za bratislavský Slovan.

„Ahojte, Slovenský futbalový zväz. Moja ponuka platí. Ak budete potrebovať v druhom polčase útočníka, tak ja sa stále môžem rozcvičiť a dať tam tie tri góly, ktoré som dal, keď som hral proti Malte. Dajte vedieť, moje číslo máte,“ sarkasticky odkázal Filip Šebo na sociálnej sieti Instagram.

Video zverejnila v polčasovej prestávke v televíznom štúdiu aj RTVS, v ktorom sedel ďalší bývalý reprezentačný útočník Róbert Vittek. 

„Robo Vittek dal hetrik proti Lichtenštajnsku, ale nejde sa prezliecť, spoločne budeme sledovať druhý polčas,“ reagoval na žoviálne video moderátor štúdia Ľuboš Hlavena.

Pridal aj ďalšie odkazy

Onedlho pridal Šebo ďalšie video. Veľa ľudí mu vraj písalo, prečo ešte stále nenastúpil.

„No pravda je taká, že naozaj mi stále nikto nezavolal, naozaj ma nikto nepoprosil. Pripravený som, rád pomôžem slovenskému futbalu, ale niekto sa musí ozvať. Chcel by som pomôcť, mám to v DNA, ale musí prísť iniciatíva zo strany SFZ,“ pokračoval.

Vo všetkých videách poctivo označoval konto zväzu na sociálnej sieti.

V ďalšom príspevku zdieľal ­video s Vladimírom Weissom starším. „Riešenie pre SFZ,“ napísal Šebo veľavravný odkaz.

Niekdajší tréner slovenskej reprezentácie naposledy viedol výber Gruzínska. Pred pár dňami ho vyhlásili za Trénera roka 2020 v ankete Futbalista roka.

Po konci predchádzajúceho trénera Pavla Hapala sa skloňoval aj návrat Weissa. Napokon zasadol na lavičku Štefan Tarkovič, bývalý asistent trénera Jána Kozáka.

Šebo si futbalový večer zjavne užíval. Po remízovom rezultáte s Maltou pridal ako posledný príspevok na sociálnu sieť veselý tanček.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Šebo sa pýtal na ihrisko proti Malte. Má recept na problémy reprezentácie