Žehlí, perie, umýva, zvládne všetko. Kľúčový jazdec ostáva v Jumbo-Visma

Wout van Aert sa teší z triumfu na Miláno - San Remo 2020.
Wout van Aert sa teší z triumfu na Miláno - San Remo 2020. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|21. jan 2021 o 12:00

Zmluvu predĺžil do roku 2024.

BRATISLAVA. Nie je nič, čo by nezvládol. Kuchtí v kuchyni, vyčistí bazén, dáva prať špinavé dresy, vyžehlí bielizeň, na hoteli vypomáha s donáškou jedla na izby alebo nosením batožiny.

Dievča pre všetko, alebo skôr muž pre všetko. 

Čo nedokáže? pýta sa tím Jumbo-Visma.

Wout van Aert je jedinečný zjav v cyklistike. V uplynulej sezóne ho tím Jumbo-Visma posielal do rôznych situácii a v každej z nich obstál na výbornú.

Bodoval svojou univerzálnosťou. Ak by sa v cyklistike udeľovala podobná trofej ako v NHL či v NBA pre najužitočnejšieho hráča, za minulý rok by ju jednoznačne získal belgický pretekár.

Vyhrával na klasikách aj v šprintoch, na etapových pretekoch pomáhal tímovým kolegom a v kopcoch trápil aj najsilnejších súperov.

Tím Jumbo natočil vtipné video, aby ukázal, že van Aert je všestranný nielen na bicykli ale aj mimo cyklistiky. Práve týmto videom oznámil, že s bývalým majstrom sveta v cyklokrose predĺžil kontrakt až do roku 2024.

Belgičana pritom chcel získať aj tím Ineos. Mal veľký záujem, pretože Van Aert ukázal aký cenný dokáže byť pre tím počas Tour de France. Belgičan sa však rozhodol, že zostane v holandskom tíme.

V tomto roku bude opäť súperom Petra Sagana na veľkých klasikách.

"V posledných rokoch som urobil veľký pokrok a tímu za veľa vďačím. Vedel som, že chcem tu naďalej pôsobiť," uviedol van Aert pre Sporza.

"Záujem od iných tímov samozrejme bol, ale s nikým som nerokoval. Stali sme sa najlepším tímom na svete a najlepšou možnosťou pre mňa bolo ostať," dodal.


Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Žehlí, perie, umýva, zvládne všetko. Kľúčový jazdec ostáva v Jumbo-Visma