Victor Hedman si zahrá v Baryse Astana

SITA|28. sep 2012 o 13:49

Mladý švédsky obranca Victor Hedman sa rozhodol počas výluky v zámorskej NHL pre pôsobenie v tíme KHL Barys Astana.

ASTANA. Mladý švédsky obranca Victor Hedman sa rozhodol počas výluky v zámorskej NHL pre pôsobenie v tíme Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Barys Astana. Informuje o tom oficiálny web kazašského mužstva.

Dvadsaťjedenročný bek v predchádzajúcich troch sezónach pôsobil v kanadsko-americkej profilige v mužstve Tampa Bay Lightning.

Victor Hedman je rodák z Örnsköldsviku a hokejovo vyrástol v klube MODO Hockey. Svoju krajinu reprezentoval na dvoch seniorských svetových šampionátoch - v roku 2010 získal bronz a v máji 2012 s výberom "Tre Kronor" nepostúpil zo štvrťfinále.

V Baryse je so zmluvou v klube NHL aj útočník Nikolaj Antropov.

Obranca Andrej Markov je pripravený posilniť počas lockoutu niektorý z klubov Kontinentálnej hokejovej ligy. Markov je hráčom Montreal Canadiens a zatiaľ sa s nikým na zmluve počas výluky nedohodol.

"Momentálne trénujem a chystám sa na začiatok sezóny. Zatiaľ som neriešil, kde ju skutočne začnem. Nedávno som bol týždeň v Rusku. Rozhodol som sa však ešte vrátiť do Montrealu. V Rusku ma zastupuje Sergej Koroľov, ktorý rokuje s viacerými klubmi. Veľmi rád by som si zahral v rodnej krajine," povedal pre Sovietskij sport Andrej Markov.

Tridsaťtriročný rodák z Voskresenska musí ešte vyriešiť spor s bývalým agentom Sergejom Isakovom, ktorého konanie ho znepokojuje. "Chodí po Rusku a rozpráva v mojom mene, že neprídem do KHL. Už s ním však dávno nepracujem," dodal Markov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Victor Hedman si zahrá v Baryse Astana