Viac emócií a odhodlania. Nový tréner prebudil Toronto

Sheldon Keefe v práci.
Sheldon Keefe v práci. (Autor: SITA/AP)
SITA|29. nov 2019 o 14:11

Maple Leafs sú pod novým koučom Keefom bez prehry.

BRATISLAVA. Renomovaný tréner Mike Babcock mal vrátiť Toronto Maple Leafs späť medzi špičku zámorskej hokejovej NHL.

V úvode piatej sezóny na lavičke "javorových listov" však vedeniu kanadského tímu došla trpezlivosť a s uznávaným členom Triple Gold Clubu ukončilo spoluprácu.

Viac emócií a odhodlania

Na ostro sledované miesto prišiel len 39-ročný Sheldon Keefe, ktorý dovtedy nekoučoval ani jeden duel v profilige. Po troch zápasoch v novej pozícii má však stopercentnú bilanciu, uvádza kanadská spravodajská stanica TSN.

Perspektívny Kanaďan prebral mužstvo po šiestich prehrách v rade a zatiaľ nespoznal chuť prehry.

Pri jeho premiére Toronto zvíťazilo nad Arizonou Coyotes 3:1, na ľade Colorada Avalanche triumfovalo 5:3 a na klzisku Detroitu Red Wings dominovalo po výsledku 6:0.

"Máme veľmi veľa kvalitných hráčov. Ak sa cítia dobre a sebavedomo, dosahuje takéto výsledky," vysvetlil Keefe, cituje ho webový portál kanadskej televízie TSN.

"Myslím si, že my hráči sme to vzali ako novú príležitosť. Nie je to všetko o tom, že by prišiel nový tréner a zrazu nasadil každému úsmev na tvár. Nepovedal nám, že máme víťaziť a zrazu sa nám darí. Podstatné je, že si všetci hráči pristupujú k svojim povinnostiam zodpovedne," vyhlásil obranca Travis Dermott.

"Dali sme do našej hry viac emócií a odhodlania, čo nám v posledných troch zápasoch pomohlo," doplnil ďalší obranca Jake Muzzin.

Zmena v nasadzovaní brankárov

Keefe zatiaľ odmieta tvrdenia, že by výsledky jeho mužstva zlepšila zásadná zmena taktiky.

Na druhej strane víťaz Calderovho pohára s Torontom Marlies ustúpil od Babcockovho režimu nasadzovania brankárov.

Skúsený kouč vždy v situácii, keď mal tím odohrať dva zápasy v priebehu dvoch dní dával v prvom súboji šancu Dánovi Frederikovi Andersenovi.

Rodák z Herningu odchytal ostatné tri víťazné duely, ale v piatkovom zápase proti Buffalu Sabres so začiatkom o 22.00 h SELČ sa postaví medzi tri žŕdky Michael Hutchinson.

"Na toto rozhodnutie vplýva viacero faktorov. Michael je z AHL zvyknutý na zápasy v skorších časoch. Frederik dostane priestor v sobotu, kedy sa hrá večer, aby mohol absolvovať aj ranné rozkorčuľovanie," doplnil Keefe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Viac emócií a odhodlania. Nový tréner prebudil Toronto