Vesninová varuje pred Čepelovou: Je bojovná, silná a charakterná

Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, nehrajúci kapitán Matej Lipták, Dominika Cibulková a Jana Čepelová (zľava).
Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, nehrajúci kapitán Matej Lipták, Dominika Cibulková a Jana Čepelová (zľava). (Autor: TASR)
SITA|16. apr 2013 o 14:01

Pre mňa bol povrch trochu klzký a vlhký. Dúfam, že do konca týždňa sa to zlepší," povedala Dominika Cibulková po prvom tréningu v Moskve.

MOSKVA. Ruská tenistka Jelena Vesninová pred semifinále Pohára federácie 2013 proti Slovenkám upozornila na progres Jany Čepelovej, možného žolíka hostiek.

"Samozrejme, že registrujeme Dominiku Cibulkovú a Danielu Hantuchovú, ale Slovenkám sa vynorila aj mladá dievčina Jana Čepelová. Všimla som si ju na niekoľkých turnajoch. Je to kvalitná tenistka. Mnohí o nej nevedia, nevideli ju hrať, ona však môže prinútiť k veľmi vážnemu boju kohokoľvek," upozornila Vesninová.

"Slovenkám pomohla vyhrať v Srbsku, je veľmi bojovná, silná, charakterná, nezdráhavá v rozhodujúcich okamihoch. Ak sa niektorá z predpokladaných singlistiek zraní a nebude môcť nastúpiť, ona prichádza do úvahy ako dôstojná náhradníčka. Pochopiteľne, líderkou Sloveniek je Cibulková - všetko bude závisieť od toho, v akej vyrukuje forme," cituje Čempionat 26-ročnú rodáčku z ukrajinského Ľvova Vesninovú, 29. v renkingu dvojhry a 7. vo štvorhre.

Vesninová v tejto sezóne získala trofej v singli v tasmánskom Hobarte, svoju premiérovú. V debli ich má na konte 9 a je trojnásobná grandslamová finalistka.

Cibulková: Klzký povrch

Slovenské tenisové reprezentantky si už zatrénovali na antukovom dvorci v hale Krylatské pred víkendovým moskovským súbojom s Ruskami v semifinále svetovej skupiny Pohára federácie 2013 družstiev žien.

"Dnes som si prvý raz zahrala na tom kurte, takže sa môžem podeliť o čerstvé dojmy. Pre mňa bol trochu klzký a vlhký. Dúfam, že do konca týždňa sa to zlepší," povedala na predzápasovej tlačovej besede líderka hostiek Dominika Cibulková.

Bez Kuznecovovej

Ruským tenistkám definitívne nepomôže dvojnásobná grandslamová šampiónka Svetlana Kuznecovová.

Petrohradčanka po polročnej výluke zavinenej zranením kolena dala prednosť individuálnym záujmom a pripravuje sa v Barcelone na antukovú časť sezóny.

Dvadsaťsedemročná niekdajšia dvojka renkingu WTA momentálne figuruje len na 42. pozícii.

"Svete vždy dávame ponuku hrať - rovnako ako ostatným dievčatám. Spočiatku pracujeme so širším okruhom, niektoré hráčky odmietnu, iné pozývame s väčšou naliehavosťou. Pokiaľ ide konkrétne o Svetu, teraz sa nachádza nízko v rebríčku, potrebuje zbierať body, aby išla nahor. Odmietla zaradenie do kádra pre osobné ambície, v jej aktuálnej situácii je to absolútne normálne," cituje portál Čempionat kapitána "zbornej" Šamiľa Tarpiščeva.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Vesninová varuje pred Čepelovou: Je bojovná, silná a charakterná