Veronika zaplatila za pád v rebríčku, hodnotil Zuzula

TASR|27. feb 2010 o 06:07

Každé jedno vystúpenie Veroniky Zuzulovej na bielych svahoch pozorne sleduje. Jedným okom kriticky ako tréner, druhým láskavo ako otec a veľký fanúšik.

Whistler.

Až v slalome na zimnej olympiáde, na najprestížnejšom fóre sa Timotej Zuzula rozhodol obe oči zavrieť. Vraj, aby nepriniesol smolu...

Teda aspoň tak to vnímala slovenská zjazdárska jednotka. "S otcom som hovorila, ale on ma nevidel ani v jednom z kôl," zo smiechom priznala 10. pretekárka slalomu ZOH v Creekside a pokračovala:

"Po všetkých tých pretekoch, čo som povypadávala, už hovoril, že mi asi prináša smolu. Takže on si pozrel iba výsledok. Myslím si, že otec je dosť poverčivý, takže aj z tohto hľadiska to asi zobral," prezradila držiteľka najlepšieho slovenského umiestenia v lyžiarskych disciplínach vo Vancouveri.

Jej otec sa pri preverovaní raritného "nezáujmu" o dcérinu jazdu len potuteľne usmieval: "Ale nie, ja som ju sledoval. Mal som ju v hlave." Bez ohľadu na to, či otec a tréner obe jazdy videl, alebo nie, po pretekoch spokojne bilancoval:

"V podstate, ak by sme to porovnali s jej poslednými jazdami, napríklad s Európskym pohárom, v ktorom zdolala aj Marlies Schildovú, tak to bolo zase o niečom inom. No platí za to, že v rebríčku spadla dole, no a štartové čísla v dnešných podmienkach rozhodli. Jediný, kto sa mohol pustiť rýchlejšie dole, bola Elisabeth Görglová, no tá mala už dve medaily a mohla ísť s čistou hlavou. Vlastne pred Veronikou boli všetko dievčatá s číslami z prvej žrebovanej sedmičky, resp. pätnástky."

Do olympijskej dediny vo Whistleri dorazil tím Zuzulovcov ako posledný článok rekordne najväčšej slovenskej výpravy a strávil tam len necelý týždeň. Na štart sa halová majsterka Európy postavila dovedna len trikrát - v prvom kole obrovského slalomu a v oboch kolách špeciálneho.

"Celkovo si myslím, že to tu na olympiáde dopadlo dobre. V obrovskom slalome sme vypustili druhé kolo. Ak by bola po prvom do 30. miesta, tak by sme šli aj druhé, no radšej sme sa chceli sústrediť na slalom, lebo v podstate by sme s obrákom zabili druhý deň a šance tam už boli minimálne.

Na štarte slalomu bola s číslom 29 a to odzrkadľuje situáciu, ktorú má vo svetovom lyžovaní. Ak by skončila 29., nebolo by to z jej strany ani prekvapenie a ani zlý výsledok. Skončila desiata a v podstate po ročných peripetiách, ktoré Veronika zažila, je to celkom dobrý výsledok. Teda aspoň v mojich očiach, ale viem, že každý si spraví hodnotenie sám," dodal Zuzula.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Veronika zaplatila za pád v rebríčku, hodnotil Zuzula