Mám tie najvyššie ciele, hovorí pred DFN 7 svetová šampiónka Veronika Smolková

Zápas sa uskutoční na turnaji DFN 7.
Zápas sa uskutoční na turnaji DFN 7. (Zdroj: DFN Universe)
Vladimír Bilohuščin|19. máj 2022 o 19:10

Súboj vo Zvolene bude ďalším krokom k veľkým veciam.

Na podujatí DFN 7 nebude chýbať ani súboj nežného pohlavia. Vo Zvolene uvidíme v akcii veľký talent slovenského MMA VERONIKU SMOLKOVÚ. Tá má na konte svetový titul asociácie GAMMA a pred sebou veľké plány. Súboj so Silviou Ambrušovou tak bude ďalšou skúškou na jej ceste k vrcholu.

Vy ste stále veľmi mladá zápasníčka. Ako sa cítite po fyzickej a hlavne mentálnej stránke pred dôležitými súbojmi, ktoré vás čakajú?

Po fyzickej stránke sa cítim dobre, makám na sebe pravidelne, každým tréningom na sebe cítim zmeny, či v sile alebo v kondícií. Takisto aj pokroky v technike, či v postoji tak aj na zemi.

Po psychickej stránke viem, že som veľmi silná osoba. Stretla som sa v živote ako so šikanou tak aj s inými problémami, o ktorých ešte nie som pripravená hovoriť. 

Sú veci, na ktorých musím popracovať, keďže môj jediný nepriateľ som ja. Občas je vo mne veľmi veľa emócii a je to ťažšie, ale všetko, čo sa mi v živote zatiaľ stalo, tak malo byť. Vyformovalo ma to v sebavedomú a silnú ženu. A v dobrého človeka.

Mnohí vás považujú za budúcnosť slovenského MMA a vaša hviezda stále viac rastie. Pociťujete to tak aj vy?

Nemyslím si, že sa stávam hviezdou. Cítim od druhých troška väčšiu pozornosť, takisto prichádza viac príležitosti na zápasy, za čo som nesmierne rada. 

Ja ale robím iba to, čo milujem, čo ma napĺňa a robí skutočne šťastnou. A všetko ostatné sú už bonusy k tomu, že to robím od srdca.

Vy ste sa stali majsterkou sveta asociácie GAMMA v MMA Strikingu. Ako tento úspech hodnotíte z odstupom času?

Hodnotím to asi tak, že sa maká ďalej. Je to nič oproti tomu, čo ma ešte v živote čaká, keďže mám tie najvyššie ciele.

Som na seba hrdá lebo viem, čo ma to všetko stálo, ale žiaden nos hore nemám. Môj osud mi len doprial to, koľko som do toho vložila. 

Nedávno ste si pripísali ďalšiu výhru na podujatí Noc Gladiátorov. Ako ste vnímali tento duel?

Pred tým zápasom som pociťovala menšiu zodpovednosť, keďže som vyhrala MS v MMA Striking, ale potom som si povedala, že nemôžem na seba robiť zbytočné tlaky. Idem robiť to, čo milujem a idem ukázať, čo je vo mne a čo som natrénovala.

Vás už onedlho čaká náročný duel na veľkom podujatí DFN 7 vo Zvolene. Ako prebieha príprava na tento súboj?

Príprava prebieha v plnom prúde ako skoro po celý čas, keďže mám zápas takmer minimálne raz za mesiac. Na súboj sa veľmi teším, keďže mám pred väčším publikom príležitosť ukázať, čo je vo mne.

Aj tento zápas môže byť krok za niečím krásnym. A hlavne chcem poďakovať mojim trénerom a manažérovi klubu Vladkovi Piperekovi za túto možnosť. Veľmi si ju vážim a aj to, že cítim ich dôveru, nás zbližuje a robí v tíme silné puto.  

Ako hodnotíte súperku Silviu Ambrušovú?

Nemám na ňu žiaden názor, nepoznám ju osobne, videla som niektoré zápasy. Prajem jej, aby príprava bola bez zranení a v júni sme mohli na štadióne vo Zvolene predviesť atraktívny zápas.

Veľa bojovníkov si pred súbojom svoj zápas vizualizuje. Máte už aj vy v hlave, ako by sa duel mohol vyvíjať?

Nebudem tu vypisovať, ako zápas skončí, ani ako bude prebiehať. Urobila by som na seba tlak, ktorý nepotrebujem. Nechajte sa prekvapiť.

Ja len môžem sľúbiť že makám tvrdo a poctivo. Všetko sa ukáže časom. Výhra či prehra, oboje by mali fightera posúvať vpred, keď to robí so skutočnou vášňou.

Vy ste spomínala, že máte naozaj nabitý program. Aké máte plány na zvyšok sezóny?

Najbližší zápas ma čaká 21.5 v mojom rodnom meste Revúcej. Následne pokračujem 18. júna na DFN 7 vo Zvolene, kde sa predstavím na veľkom evente spolu s Vladkom Moravčíkom, Vlastom Čepom, Marekom Mazúchom a ďalšími skvelými zápasníkmi.

V septembri by mali byť majstrovstvá Európy a v novembri majstrovstvá sveta asociácie GAMMA. A ďalej sa nechajme prekvapiť. Všetko záleží na tom, ako budem na sebe pracovať. 

Ale viem, že keď budem podľa trénerov a seba pripravená, tak si budeme môcť povedať, že "nastal čas".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Mám tie najvyššie ciele, hovorí pred DFN 7 svetová šampiónka Veronika Smolková