Tvrdé detstvo zo mňa urobilo tvrdého bojovníka, hovorí Radek Roušal

Radek Roušal a jeho titulový súboj
Radek Roušal a jeho titulový súboj (Zdroj: DFN)
Vladimír Bilohuščin|15. máj 2022 o 17:30

18. júna bude organizácia DFN korunovať prvého šampióna.

ZVOLEN. Podujatie DFN 7 prinesie historicky prvý titulový súboj o šampióna organizácie. Vo váhe do 69 kilogramov sa proti sebe postavia Radek Roušal a Hubert Rutkowski.

A je to práve Roušal, ktorého k titulovej šanci priviedla šnúra piatich výhier pod hlavičkou DFN.

Český bojovník to pritom vôbec nemal v živote ľahké, keď už v detstve bol boj na jeho dennom poriadku.

„K bojovým športom ma priviedlo prostredie, v ktorom som vyrastal. Každý deň som sa ocital v pouličných bitkách, čiže som mal poriadne tvrdé detstvo.“

Roušal priznáva, že v tej dobe nemal žiaden vzor a skôr si chcel byť vzorom sám pre seba. Aj preto prišlo k rozhodnutiam, o ktorých sa v súčasnosti veľa hovorí.

Reč je hlavne o jednom z jeho tetovaní, ktoré znázorňovalo nacistickú symboliku. „V tej dobe som to bral, ako formu vyjadrenia,“ prezrádza Roušal, ktorý si kontroverzné tetovanie medzičasom nechal upraviť.

S odstupom času svoje rozhodnutia neľutuje, pretože práve tvrdé detstvo a jeho skutky ho priviedli na cestu bojovníka. A ako sám Roušal poznamenal, všetko zlé bolo na niečo dobré.

Zlom nastal po prestupe do klubu Muay Thai Brno, ktoré mu ukázalo tu správnu cestu a Roušal sa tak naplno začal venovať profesionálnej kariére bojovníka.

„Postupom času to začalo ísť samo. Chcel som nájsť nejaký smer a tak som sa vydal do ringu.“

Roušal sa vo svete bojových športov veľmi rýchlo etabloval a jeho výkony hovoria za všetko. Práve vďaka nim totiž Radek dostal šancu, vôbec ako prvý, zabojovať o titul. A Roušal si spoluprácu s DFN nevie vynachváliť.

„Táto organizácia mi veľmi vyhovuje. Má dobré vedenie a idú raketovo nahor. Vždy ku mne pristupovali férovo a aj preto je pre mňa česť byť prvý, kto získa titulový opasok.“

Roušal svojho súpera z Poľska nechcel nehodnotiť a sústredí sa iba na seba, keď tvrdo trénuje, aby doviezol titul do Brna. Určite ale Rutkowski bude jedna z najväčších skúšok v kariére českého bojovníka.

Poľský reprezentant je totiž neporazený 2-násobný profesionálny šampión K1 svojej krajiny a do súboja o titul príde naozaj namotivovaný.

V poslednom zápase si totiž pripísal ďalšiu dominantnú výhru, keď vo svojej MMA premiére už po 34 sekundách súpera uspal knokautom.

Rutkowski potvrdil, že malé rukavice mu sedia a na DFN 7 si ide jednoznačne po titul šampióna.

Na otázku, ći pôjde titul do Česka má ale Roušal taktiež jasnú odpoveď. Rozhodne áno!“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tvrdé detstvo zo mňa urobilo tvrdého bojovníka, hovorí Radek Roušal