Venus Williamsová si premiérovo zahrá o Hopmanov pohár

SITA|19. sep 2012 o 09:40

Prvým potvrdeným párom Hopmanovho pohára 2013 sú Srbi Novak Djokovič a Ana Ivanovičová.

PERTH. Venus Williamsovú čaká na prelome rokov premiéra na tenisovom Hopmanovom pohári miešaných reprezentačných družstiev (29. decembra 2012 - 5. januára 2013).

Austrálski organizátori v stredu oznámili, že sedemnásobná grandslamová víťazka bude v Perthe reprezentovať USA spoločne s Johnom Isnerom.

Jej mladšia sestra Serena turnaj vyhrala už dvakrát - v roku 2003 s Jamesom Blakom a v roku 2008 s Mardym Fishom.

"V Perthe som ešte nikdy nebola, nehrala som Hopmanov pohár. Sledovala som ho v televízii, preto sa teším na úžasný zážitok," povedala Venus.

Isner nebude v Perthe žiadnym nováčikom, má titul z ročníka 2011 po boku Bethanie Mattekovej-Sandsovej. Americký obor meria 206 cm, Matteková-Sandsová iba 168. Rovnako vysoká je aj jeho partnerka z ročníka 2010 Melanie Oudinová. Venus je na tom o niečo lepšie - 185 cm.

"Moje predchádzajúce dve spoluhráčky boli veľmi, veľmi malé. Venus je o niečo vyššia, takže už pri nej nebudem vyzerať ako obor. Je to jedna z najlepších hráčok sveta, preto verím, že sa nám bude dariť," komentoval desiaty hráč mužského svetového rebríčka Isner.

Prvým potvrdeným párom Hopmanovho pohára 2013 sú od začiatku augusta Srbi Novak Djokovič a Ana Ivanovičová, zhodne bývalí lídri svetového rebríčka ATP, resp. WTA.

Tento rok turnaj vyhral český tím v zložení Tomáš Berdych, Petra Kvitová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Venus Williamsová si premiérovo zahrá o Hopmanov pohár