Veľká Británia na MS v hokeji 2022
Veľká Británia
MS v hokeji 2022
19.05.2022, Skupina B
0 - 3
0:0, 0:1, 0:2
USA na MS v hokeji 2022
USA

USA sa polovicu zápasu trápili s outsiderom, pomohli im presilovky

Momentka zo zápasu Veľká Británia - USA na MS v hokeji 2022.
Momentka zo zápasu Veľká Británia - USA na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|19. máj 2022 o 17:36 (aktualizované 19. máj 2022 o 19:25)

USA dnes zdolalo Veľkú Britániu na MS v hokeji 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2022 - skupina B

Veľká Británia - USA 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 29. Meyers (Peeke, Schmidt), 41. Bellows (Gaudette, Farrell), 44. Bellows (Farrell, Schmidt)

Rozhodovali: Ingram (USA), Štolc (SR) - Merten (Nem.), Synek (SR), vylúčení: 5:6, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 4 506 divákov

Veľká Británia: Whistle - Richardson, Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Clements, Ehrhardt, Jones - Dowd, Neilson, Lake - Mosey, Conway, Perlini - J. Phillips, Myers, Waller - Davies, Lachowicz, Hook - Ferrara

USA: Swayman - S. Jones, Merrill, Peeke, Schmidt, Hughes, Megna, Blankenburg - Bellows, Gaudette, Farrell - Barber, Bordeleau, Kuhlman - Hayden, Meyers, Galchenyuk - Watson, Lafferty, V. Lettieri

TAMPERE. Hokejisti USA dosiahli na svetovom šampionáte tretie víťazstvo. V Tampere podľa papierových predpokladov zdolali Veľkú Britániu 3:0.

Zverenci trénera Davida Quinna sa nečakane dlho trápili s outsiderom skupiny a prvého gólu sa dočkali až v 29. minúte zásluhou Bena Meyersa.

Svojho súpera definitívne zlomili až v závere tretej tretiny, keď v priebehu troch minút využil dve presilové hry útočník Kieffer Bellows.

Americký tím čaká najbližší zápas v sobotu o 11.20 h proti Švédsku, ktoré je lídrom skupiny. Briti nastúpia v piatok o 15.20 proti domácemu Fínsku.

Pozrite si tiež kompletný program turnaja a aktuálne tabuľky.

Tabuľka skupiny B na MS v hokeji 2022

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Veľká Británia - USA na MS v hokeji 2022

I. tretina:

Američania sa nechávali v úvodnom dejstve nadmerne vylučovať a ich súper odohral v početnej výhode takmer osem minút.

Briti však ani jednu presilovku nevyužili a USA sa dokonca dostali v oslabení do brejkov. Prevahu potvrdzovali aj v plnom počte, no gólovo sa nepresadili.

II. tretina:

V druhej tretine zvýšili tlak a súpera zavreli na niekoľko minút v jeho obrannom pásme. Gólovo z toho ťažil Meyers, ktorý v 29. minúte tečoval strelu Peekea.

Vyloženú šancu nepremenil Gaudette, keď zle trafil puk v lete z bezprostrednej blízkosti. Jeho tím nevyužil ani ďalšiu možnosť zvýšiť skóre v presilovke.

Následne sa na pomerne dlhý čas nedokázalo usadiť v útočnom pásme ani jedno z mužstiev. V záverečnej minúte sa opäť k slovu dostali zverenci Davida Quinna, ktorí Britov točili, ale nevystrelili na bránku.

III. tretina:

Do dvojgólového vedenia poslal svoje mužstvo Bellows po 58 sekundách tretej tretiny. Pri strele z uhla využil zlé postavenie Whistla - ten bol pri vzdialenejšej žŕdke a počas zmeny pozície sa od neho nešťastne odrazila strela do bránky.

Druhý presný zásah pridal Bellows o necelé tri minúty, keď umiestnil puk pod brvno počas presilovky. USA sa ešte do konca stretnutia dostali do viacerých väčších šancí, konečný výsledok však už nezmenili.

Hlasy po zápase:

/zdroj: iihf.com/

Kieffer Bellows, útočník USA: "V presilovkách máme stále na čom pracovať, no myslím, že sa nám začína dariť. Dobre narábame s pukom, strieľame a snažíme sa, aby naše strely skončili v bránke. Veľká Británia má skvelý tím, ich brankár bol fantastický a mali aj podporu fanúšikov.

Jackson Whistle, brankár Veľkej Británie: "Chlapci predo mnou odviedli skvelú prácu. Držali sme sa najdlhšie, ako sme boli schopní a to je jasný dôkaz nášho tvrdého boja a ťažkej práce."

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»USA sa polovicu zápasu trápili s outsiderom, pomohli im presilovky