22.05.2021 | Skupina A
22.05.2021 | Sk. A
1 - 7
(1:4, 0:1, 0:2)

Štyri góly za päť minút. Rusi nemali s Britmi žiadne problémy

Hráči Ruska v zápase proti Veľkej Británii na MS v hokeji 2021.
Hráči Ruska v zápase proti Veľkej Británii na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. máj 2021 o 17:23

Rusko dnes zdolalo Veľkú Britániu v zápase na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - skupina A

Veľká Británia - Rusko 1:7 (1:4, 0:1, 0:2)

Góly: 19. Kirk (Dowd, Connolly) – 6. Burdasov (Grigorenko, Ožiganov), 8. Grigorenko (Voronkov), 10. Burdasov (Kuzmenko, Gavrikov), 11. Tolčinskij (Barabanov), 31. Karnauchov (Zadorov, Zub), 50. Kuzmenko (Burdasov, Ožiganov), 54. Slepyšev (Karnauchov).

Rozhodcovia: Sternat (Rak.), Tscherrig (Švajč.) – Merten (Nem.), Seewald (Rak.), vylúčení: 6:4 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1.

Veľká Británia: Whistle - D. Phillips, O'Connor, Richardson, Tetlow, Ehrhardt, Clements, Garside – Perlini, Kirk, Connolly – Hammond, Dowd, Lake – Lachowicz, Hook, Betteridge – Myers, Ferrara, J. Phillips – Davies

Rusko: Bočarov – Zub, Zadorov, Gavrikov, Provorov, Ožiganov, Rafikov, Dronov – Tolčinskij, Šalunov, Barabanov – Karnauchov, Grigorenko, Slepyšev – Morozov, Burdasov, Kuzmenko – Švec-Rogovoj, Galimov, Kamenev – Voronkov

ONLINE prenos zo zápasu Veľká Británia - Rusko na MS v hokeji 2021 ste mohli sledovať tu >>>

RIGA. Rusko zvíťazilo aj vo svojom druhom zápase na MS v hokeji 2021. Veľká Británia sa o senzáciu nepostarala a prehrala jednoznačne 1:7. 

Pod triumf favorizovaného mužstva sa najvýraznejšie podpísal Anton Burdasov, ktorý strelil dva góly a na šampionáte ich má na konte tri.

Tridsaťročný krídelník zaznamenal aj jednu asistenciu.

Briti nemajú na oddych ani 24 hodín, už v nedeľu o 11.15 SELČ nastúpia proti Slovensku. Rusov čaká rovnaký súper v pondelok. 

Priebeh zápasu Veľká Británia - Rusko na MS v hokeji 2021

I. tretina

Rusi od začiatku zápasu uchopili dianie na ľade do svojich rúk. Súpera chceli zlomiť čo najskôr a tento scenár začali plniť od šiestej minúty.

Burdasov z pravej strany prepálil Whistleho a poslal "zbornú" do vedenia. O necelé dve minúty udrel v oslabení Grigorenko a trénera Bragina vzápätí potešil opäť Burdasov, ktorý do konca 10. minúty prakticky zlomil odpor Britov.

O 90 sekúnd neskôr pridal štvrtý gól Tolčinskij, ale skóre prvej tretiny napokon uzavrel Kirk, ktorý úspešne zakončil jednu z mála pekných akcií ostrovanov.

II. tretina

V druhom dejstve pokračovala jasná prevaha Ruska, ale favorit ju dokázal gólovo vyjadriť iba raz, keď sa presadil Karnauchov. Zápis do listiny strelcov zmaril Ožiganovovi brankár Whistle, ktorý predviedol parádny semafor.

III. tretina

V tretej tretine sa Rusi šetrili, ale predviedli aj zopár rýchlych kombinácii. Do konca zápasu sa presadili ešte dvakrát a to zásluhou Kuzmenka a Slepyševa.

Momentálne sú lídrom A-skupiny s maximálnym počtom šiestich bodov. Prvé tri získali v piatkovom zápase proti Česku, ktoré zdolali 4:3. 

Hlasy po zápase:

Liam Kirk, autor jediného gólu V. Británie: "Je pekné streliť svoj prvý gól za národný tím. Bol najvyšší čas, toto je môj druhý šampionát. Čo sa týka zápasu, vieme, kto proti nám stál. Majú hráčov z NHL a KHL... 

Pre nás to bol prvý zápas sezóny. Chceme sa zo dňa na deň zlepšovať. Samozrejme, stále sa učíme, ale chceme svetu ukázať, že Veľká Británia je hokejový národ."

Sergej Tolčinskij, autor jedného z gólov Ruska: "Boli sme presvedčení, že v tomto zápase sa nestane žiadna senzácia. Od prvých minút sme išli do zápasu plne koncentrovaní. Je dobré, že sme dali rýchle góly, potom sme zápas kontrolovali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Štyri góly za päť minút. Rusi nemali s Britmi žiadne problémy