Velďákové už dostali financie na prípravu

SITA|16. mar 2009 o 14:58

Skokanky Dana a Jana Velďákové už majú štátne financie určené na prípravu v roku 2009 k dispozícii a od stredy 18. marca sa môžu nerušene pripravovať na trojtýždňovom sústredení v juhošpanielskom Benidorme.

BRATISLAVA.

Slovenský atletický zväz (SAZ) poskytol peniaze určené sestrám Velďákovým na základe zmluvy AK Spartak Dubnica n/V. a z účtu tohto klubu sa potom dostali k atlétkam.

Ako je známe, sestry Velďákové a viacbojár Slaven Dizdarevič sa od začiatku roka nemohli dostať k peniazom zo štátnych zdrojov určeným na ich prípravu. Materský klub spomenutých troch atlétov Akademik TU Košice totiž odmietol podpísať zmluvu so SAZ, na základe ktorej by mali prostredníctvom svojich klubov dostať financie.

Vedenie Akademiku TU argumentovalo, že štátna reprezentácia je zo zákona iba vecou SAZ a klub s tým nemá nič spoločné. Vzhľadom na to, že situácia už bola neúnosná, pomoc poskytol dubnický Spartak, za ktorý Dana a Jana Velďákové v minulosti hosťovali a budú zaň hosťovať aj v roku 2009 v B-kategórii Európskeho pohára družstiev.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Velďákové už dostali financie na prípravu