Varlamov aj Malkin zranení. Prvý súboj série vyhrali v predĺžení Islanders

Oh My Hockey|16. máj 2021 o 22:00

Zápas plný napätia, šancí, zákrokov, akcií, skrátka parádneho hokejového divadla. Taký priniesol prvý súboj série prvého kola medzi víťazmi východnej divízie z Pittsburghu a ich sokmi, New Yorkom Islanders. Štart zvládli lepšie Isles.

Tesne pred zápasom vysvitlo, že sa ho nezúčastnia hneď dvaja dôležití Rusi. Center Jevgenij Malkin ani brankár Semjon Varlamov. Malkina v zostave nahradil Brandon Tanev, jeho status je neznámy. Za Varlamova nastúpil mladší z tandemu, Iľja Sorokin. Ruský brankár by nemal chýbať dlho, jeho status je "day-to-day". Pôvodne mal chytať od prvého stretnutia série.

Otváracia časť duelu priniesla dva góly. Skóre otvoril na konci ôsmej minúty Kyle Palmieri. Na jeho presný zásah čoskoro odpovedal Frédérick Gaudreau. Veľkú šancu mal neskôr Jake Guentzel, ktorého nebezpečne podrazil Iľja Sorokin, za čo si vyslúžil dvojminútový trest.

Druhá tretina sa opäť niesla v znamení vyrovnaného hokeja. Videli sme viacero vylúčení, no žiadne nebolo potrestané. Jediným strelcom prostrednej časti hry bol kapitán "tučniakov" Sidney Crosby. Tečoval strelu Dumoulina od modrej čiary.

V poslednej tretine Pens rýchlo prišli o zradné jednogólové vedenie. Vynikajúcou presnou strelou sa presadil Jean-Gabriel Pageau, ktorý odohral skvelý zápas. Na tento presný zásah nadviazal o vyše 12 minút Brock Nelson, no krátko po uchopení vedenia ho "ostrovanom" vzal Kasperi Kapanen.

V následnom predĺžení mali dlho prevahu pittsburskí Penguins, avšak na gól sa nezmohli. Po ďalšej výbornej práci Pageaua (1+2 v zápase) sa druhýkrát v dueli presadil Kyle Palmieri a rozhodol o konečnom rezultáte.

Pittsburgh Penguins 3:4p New York Islanders (1:1, 1:0, 1:2 - 0:1)
12. Gaudreau (Rodrigues), 24. Crosby (Dumoulin, Guentzel), 57. Kapanen (Carter, Ceci) - 8. Palmieri (Pageau, Dobson), 44. Pageau (Mayfield), 56. Nelson (Beauvillier, Pulock), 77. Palmieri (Pageau, Wahlstrom)
Brankári: Jarry 41/37 - Sorokin 42/39

ZOSTRIH:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Varlamov aj Malkin zranení. Prvý súboj série vyhrali v predĺžení Islanders