Van Gaal nedoplní Bayern súčasnými hráčmi Alkmaaru

SITA|14. máj 2009 o 18:51

Nový tréner nemeckého futbalového veľkoklubu Bayern Mníchov Louis van Gaal, ktorý druhý tím tabuľky I. bundesligy oficiálne preberie v júli 2009, si do mužstva neprinesie posily zo svojho bývalého pôsobiska AZ Alkmaar.

HAAG.

Túto možnosť zamietol aktuálny šéf holandského majstra Dirk Scheringa. Holandské médiá špekulovali, že 57-ročný kouč by rád vystužil káder niekoľkými oporami AZ, ktoré nový šéf lavičky bavorského klubu veľmi dobre pozná. Hovorilo sa najmä o interese o reprezentanta Stijna Schaarsa.

"Nikto nás neopustí," skonštatoval predstaviteľ holandského lídra a dodal: "Hráči sú viazaní zmluvami a my ich chceme udržať, keďže budeme účinkovať v budúcom ročníku Ligy majstrov. Vytvorili sme silný tím a chceme v úspechoch pokračovať aj v ďalšej sezóne." Manažment Holanďanov sa však napriek prvému miestu v tabuľke rozhodol nebrániť v odchode lodivodovi Van Gaalovi. "Spravil z nás šampiónov a sme radi, že aj vďaka nám sa dostal do vysnívaného klubu. Chápeme ho. Je pre Louisa výborné, že dostal takúto výzvu." Spokojný so svojim novým pôsobiskom je aj samotný kormidelník.

"Je skvelé, že po štyroch rokoch strávených v Aklmaare sme dosiahli najvyššie méty a taktiež je fantastické, že klub ako Bayern Mníchov urobil všetko pre to, aby ma angažoval," poznamenal Van Gaal, ktorý na lavičke AZ dosiahol druhý titul v klubovej histórii a prvý za posledných 28 rokov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Van Gaal nedoplní Bayern súčasnými hráčmi Alkmaaru