Van Gaal chce trénovať reprezentáciu, možnosťou je aj Nemecko

TASR|24. aug 2010 o 11:56

Holandský futbalový tréner Louis van Gaal by chce v budúcnosti viesť aj niektorý národný tím. Podľa Franza Beckenbauera by mohol Holanďan koučovať aj Nemecko.

Mníchov.

"Nie je to nemysliteľné," povedal čestný prezident Bayernu Mníchov, ktorý v súčasnosti Van Gaal vedie. Doteraz sa Nemecký futbalový zväz (DFB) spoliehal podľa Beckenbauera len na nemeckých trénerov, "ale možno prišiel čas, kedy si povieme: Okej, zoberme teraz cudzinca, ktorý dodá nový impulz. A prečo nie Van Gaala." Holandský tréner už viackrát vyhlásil, že by s Bayernom rád predĺžil súčasný kontrakt, ktorý mu vyprší budúci rok. V Mníchove by chcel ostať najmenej o rok navyše a potom ísť trénovať národný tím.

"Určite bude chcieť dobrý tím, ktorý by na majstrovstvách sveta patril k favoritom," myslí si "cisár Franz", ktorý porovnáva Van Gaal s bývalým úspešným ko učom Bayernu Ottmarom Hitzfeldom.

"Louis je určite jedným z najpopulárnejších trénerov v histórii Bayernu," uviedol Beckenbauer s tým, že si fanúšikov získal svojim trénerským umením. Ak však Van Gaal bude chcieť trénovať Nemecko, bude musieť zrejme počkať až do roku 2014. Súčasný kouč Joachim Low predĺžil po MS v Juhoafrickej republike kontrakt do roku 2012, všeobecne sa ním však ráta aj na MS 2014 v Brazílii.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov