Premýšľal som, že vynechám Tour, ale to nemôžem, vraví Van der Poel

Mathieu van der Poel.
Mathieu van der Poel. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. feb 2021 o 15:40

Sústredí sa na olympiádu.

BRATISLAVA. Holanďan Mathieu van der Poel vo veľkom štýle ovládol mužskú kategóriu na majstrovstvách sveta v cyklokrose v belgickom meste Ostende a po pretekoch zdupľoval, že Tour de France nebude pre neho v letnej cestárskej sezóne priorita číslo jeden.

Tou bude účasť na olympijských hrách v Tokiu v horskej cyklistike. Napriek tomu by sa mal úradujúci šampión pretekov Okolo Flámska v júli po prvý raz v kariére predstaviť aj na najslávnejších etapových pretekoch na svete. Tlak sponzorov a tímové záväzky mu nedovolia vynechať toto najslávnejšie cyklistické podujatie.

"Pre mňa sú olympijské hry oveľa dôležitejšie ako Tour de France. Určite chcem predtým absolvovať troje preteky Svetového pohára na horských bicykloch a tiež tréningový kemp na horskom bicykli v talianskom Livignu. Toto všetko bude ešte pred Tour de France aj pretekmi Okolo Švajčiarska.

Premýšľal som aj o tom, že úplne vypustím Tour de France. Sponzorom a spolujazdcom z tímu to však nemôžem urobiť. Také sú pravidlá hry," uviedol Mathieu van der Poel z tímu Alpecin-Fenix .

Štvornásobný majster sveta v cyklokrose si uvedomuje, že príprava na horských bicykloch na vrchol sezóny na ceste nie je práve to najlepšie, ale na zreteli bude mať najmä olympijský úspech v Tokiu.

"Myslím si, že nemám problém zo dňa na deň vymeniť cestný bicykel za horský. Je to niečo, na čo som už zvyknutý z minulosti a som v tom dobrý. Keď som napríklad získal titul majstra Holandska na ceste, pripravoval som sa na preteky na horskom bicykli," dodal cyklistický univerzál na webe cyclingnews.com.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2021»Premýšľal som, že vynechám Tour, ale to nemôžem, vraví Van der Poel