Valábik ide do Bostonu, prestúpil aj Kaberle

SITA|18. feb 2011 o 19:58

Slovenský hokejový obranca Boris Valábik z tímu Atlanta Thrashers sa ako súčasť výmeny stal spoluhráčom krajana Zdena Cháru v klube NHL Boston Bruins.

BOSTON. Informujú o tom viaceré zámorské médiá.

K "medveďom" smeruje Valábik spolu s centrom Richom Peverleyom, opačným smerom putujú útočník Blake Wheeler a zadák Mark Stuart. Peverley odohral v prebiehajúcej sezóne 59 stretnutí s bilanciou 14 gólov a 20 asistencií.

Dvadsaťpäťročný slovenský obranca zmenil dres v profilige vôbec prvýkrát. Valábik pôsobil v tíme Trashers od svojho príchodu do NHL v roku 2007. V prebiehajúcej sezóne nastúpil na 23 duelov, v ktorých zaznamenal dve asistencie a 36 trestných minút. Za tri sezóny, keď pravidelne putoval medzi Atlantou a farmou Chicago Wolves z AHL, odohral 80 zápasov a do štatistík si pripísal sedem asistencií.

Boston si vďaka trejdu urobil dostatočné miesto pod platovým stropom na príchod českého obrancu Tomáša Kaberleho z Toronta a o necelú hodinu neskôr sa stal jeho prestup skutočnosťou. "Javorové listy" ho vymenil za talentovaného centra Joea Colbornea a výber v prvom kole tohtoročného draftu.

Súčasťou transferu je právo na ďalší, bližšie neurčený výber v drafte, ktorý údajne závisí od toho, či Kaberle na konci sezóny s Bostonom predĺži kontrakt a či sa "medvede" prebojujú do finále play off.

Kaberle je známy svojimi ofenzívnymi chúťkami a Boston si od neho sľubuje práve podporu útoku a body pri presilovkách. Tridsaťdvaročný obranca odohral v prebiehajúcej sezóne 58 duelov, v ktorých zaznamenal tri góly a 35 asistencií. Počas zámorskej kariéry nazbieral v 878 dueloch celkovo 520 bodov (83+437).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Valábik ide do Bostonu, prestúpil aj Kaberle