V semifinále DFB-Pokalu Karhanov Mainz proti Leverkusenu

SITA|8. mar 2009 o 15:28

Hlavný tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw spoločne s členkou ženského národného tímu Arianou Hingstovou vyžrebovali v sobotu večer semifinálové dvojice Nemeckého pohára.

BERLÍN. Hlavný tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw spoločne s členkou ženského národného tímu Arianou Hingstovou vyžrebovali v sobotu večer semifinálové dvojice Nemeckého pohára 2008/09.

Jediný druholigový zástupca medzi kvartetom najlepších, 1. FSV Mainz 05, sa s najväčšou pravdepodobnosťou v zostave aj so slovenským reprezentantom Miroslavom Karhanom stretne v boji o postup do finále DFB-Pokalu s Bayerom Leverkusen v LTU Arene v Düsseldorfe. V kádri Leverkusenu figuruje ďalší Slovák, ľavý obranca, resp. stredopoliar Vratislav Greško. Pre Mainz je to vôbec prvá semifinálová účasť v Nemeckom pohári, keď vo štvrťfinále vyradil favorizované Schalke. Leverkusen sa z triumfu v druhej najprestížnejšej nemeckej klubovej súťaži tešil jediný raz v roku 1993.

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria trojnásobný držiteľ tejto trofeje Hamburger SV a druhý najúspešnejší klub v histórii Nemeckého pohára, päťnásobný víťaz Werder Brémy. Posledné tri pohárové merania síl medzi týmito tradičnými rivalmi vyhral Werder, Hamburg naposledy zdolal Brémy v DFB-Pokali v roku 1982.

Semifinálové zápasy (hrá sa na jedno stretnutie) sú na programe 21., resp. 22. apríla, finále sa na Olympijskom štadióne v Berlíne uskutoční 30. mája 2009.

Semifinálové dvojice Nemeckého pohára vo futbale 2008/09:

Hamburger SV - Werder Brémy

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»DFB Pokal»V semifinále DFB-Pokalu Karhanov Mainz proti Leverkusenu