Slováci v príprave prvý raz vyhrali, skóroval aj Daňo

Vladimír Dravecký (vpravo) strieľa druhý gól Slovákov do siete Francúzska.
Vladimír Dravecký (vpravo) strieľa druhý gól Slovákov do siete Francúzska. (Autor: TASR)
Sportnet|22. apr 2016 o 20:00

Hokejisti Slovenska zvíťazili v prípravnom zápase vo francúzskom Megeve nad domácou reprezentáciou 4:1.

Príprava na majstrovstvá sveta 2016:

Francúzsko - Slovensko 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Góly: 38. T. Da Costa (Dieudé-Fauvel, D. Fleury) - 25. Hrnka (A. Meszároš), 32. Dravecký (L. Hudáček), 45. Lušňák (M. Daňo, Dravecký), 58. M. Daňo (A. Meszároš)

Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Barcelo, Rauline - Barbez, Goncalves (všetci Fr.)

Francúzsko: Quemener - Moisand, Hecquefeuille, Manavian, Dieudé-Fauvel, Janil, Beron - Meunier, Y. Treille, Perret - D. Fleury, T. Da Costa, S. Treille - Desrosiers, T. Bozon, Ch. Bertrand - Claireaux, Lamperier, Ritz

Slovensko: J. Hudáček - A. Sekera, Ch. Jaroš, A. Meszároš, Sersen, Graňák, Švarný, A. Jánošík, O. Kotvan - Dravecký, Réway, L. Hudáček - M. Daňo, Marek Viedenský, Cehlárik - Hrnka, T. Marcinko, M. Bartánus - Lušňák, A. Šťastný, Skalický

Fotogaléria zo zápasu Francúzsko - Slovensko: fotogaléria

2.5.2016

MEGÉVE. Slovenská mužská hokejová reprezentácia zvíťazila nad výberom Francúzska 4:1 v piatkovom prípravnom zápase v seriáli Euro Hockey Challange.

Zverenci trénera Zdena Cígera mali v Megéve v prvej tretine streleckú prevahu. Ani raz neprekonali gólmana súpera Quemenera a nevyužili tri presilovky.

V druhej časti otvoril skóre duelu v 25. minúte Tomáš Hrnka a druhý gól pridal v 32. minúte Dravecký. Za domácich skorigoval v 38. minúte Teddy Da Costa.

Cenu pre najlepšieho hráča slovenského výberu odovzdala Veronika Velez-Zuzulová. Prevzal si ju Patrik Lušňák.
Cenu pre najlepšieho hráča slovenského výberu odovzdala Veronika Velez-Zuzulová. Prevzal si ju Patrik Lušňák. (Autor: TASR)

V tretej časti si Slováci poistili triumf, keď sa do streleckej listiny zapísali Lušňák a Daňo. Slováci si v aprílovej príprave na májové MS pripísali premiérové víťazstvo. Predtým dvakrát podľahli Fínom aj Rusom. 

V piatkovom zápase sa už v prvej tretine zranil útočník Martin Réway. Detaily jeho zdravotnej indispozície budú známe neskôr. 

Tomáš Hrnka dosiahol druhý reprezentačný gól, Marko Daňo štvrtý, Vladimír Dravecký ôsmy a Patrik Lušňák deviaty. V 24. vzájomnom zápase sa zrodil 18. triumf tímu SR. Odveta je na programe v nedeľu 24. apríla o 15.00 h v Grenobli.

Hlasy po zápase:

/zdroj: SZĽH/

Zdeno Cíger (tréner SR): "Začiatok bol po náročnej ceste pomalší, ale záver nám vyšiel a dali sme nejaké góly. Prvá tretina bola na rozbeh, potom sa chlapci chytili a presadili. Hrali sme efektívne a disciplinovane. Od polovice duelu nám celkom dobre išlo držanie stredného pásma, vychádzali sme celkom dobre z obrany a pomáhali si. Doteraz mi to trochu chýbalo."

Marko Daňo (útočník SR): "Po dlhom cestovaní to bol ťažký štart. Zo začiatku neboli stopercentné nohy, no nastúpili sme v dobrom tempe. Celkovo máme za sebou slušný zápas. V tréningoch sme sa zameriavali na dôraz pred bránkou a v tomto súboji nám to vyšlo. Dali sme góly a zvíťazili, čo nám zvýši sebavedomie. Teraz si musíme dobre oddýchnuť a pripraviť sa na ďalší zápas."

Libor Hudáček (útočník SR): "Hrali sme dobre a boli sme silní na puku. Ukázali sme kvalitu a dodržiavali určený systém. Som rád, že sme uhrali pekný výsledok. Sám zo seba som bol prekvapený, že po náročnej ceste som mal ľahké nohy a hralo sa mi super. Musím sa tlačiť viac do zakončenia, tréner odo mňa očakáva góly. A čakám to od seba aj ja. Musím niečo zmeniť a premieňať šance."

Pred zápasom

Pred zápasom - Tréner Francúzov Dave Henderson si do mužstva vybral až štrnásť legionárov. Zo zahraničia má v tíme troch brankárov vrátane skúseného štyridsaťročného Cristobala Hueta, troch obrancov a ôsmich útočníkov. 

Cristobal Huet je jednou z najväčších osobností francúzskeho hokeja, v piatok však nenastúpi.

Francúzi budú súpermi Slovákov aj na májovom šampionáte v Rusku. Vzájomný zápas v B-skupine sa uskutoční v Petrohrade v nedeľu 8. mája o 19.15 h SELČ.

Pred zápasom- "Musíme urobiť všetko preto, aby malo mužstvo silu víťaziť. Musí tam byť stabilita aj istota, aby sme sa nemuseli zbytočne venovať individuálnym zaváhaniam. Celú sezónu to fungovalo," uviedol Cíger pre TASR.

"Ja som v mužstve cítil tímového ducha, hoci v uplynulých zápasoch sa nám to trošku narušilo. V Poprade sa to vrátilo späť, navyše prišli ďalší hráči. Verím, že mužstvo už bude šliapať."

Zdeno Cíger verí, že reprezentácia začne víťaziť.
Zdeno Cíger verí, že reprezentácia začne víťaziť. (Autor: TASR)

"My si musíme ísť svojou cestou, hrať svoju hru. Musíme mať silu a veriť si, že takéto zápasy dokážeme zvládnuť. Máme náročných súperov. S nikým nás nečaká nič ľahké, len tvrdý boj. Vo Francúzsku už musíme hrať na maximum," doplnil.

Pred zápasom- Oproti zápasom s Ruskom už v národnom tíme nefigurujú obrancovia Peter Čerešňák s Mislavom Rosandičom a útočník Lukáš Handlovský. Cez týždeň sa naopak pripojili prví hráči z NHL - Andrej Sekera a Marko Daňo.

Spolu s nimi prišla aj dvojica zo švédskej Luley - Christián Jaroš a Peter Cehlárik.

Káder SR na zápasy vo Francúzsku:

Brankári: Július Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

Obrancovia: Dominik Graňák (Rögle BK, Švéd.), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov, ČR), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Oldrich Kotvan (HC PSG Zlín, ČR), Lukáš Kozák (Kometa Brno, ČR), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Michal Sersen, Ivan Švarný (obaja Slovan Bratislava, KHL), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, NHL/Kan.)

Útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Marko Daňo (Winnipeg Jets, NHL/Kan.), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron, Švaj.)

Zdeno Cíger zatiaľ nemá k dispozícii obrancu Martina Marinčina, ktorý po návrate zo zámoria ochorel. "Našťastie je to iba nejaká viróza. Do piatku musí dobrať antibiotiká a k mužstvu sa pridá ďalší týždeň," povedal hlavný tréner ešte na utorňajšom zraze.

Pred zápasom - Zverenci Zdena Cígera absolvovali doteraz dvojzápasy vo Fínsku a doma proti Rusku. Nevyhrali ani raz. Naposledy s Ruskom doviedli duel aspoň do predĺženia. Súper napokon rozhodol v samostatných nájazdoch.

Pred zápasom - Dostávajú sa do druhej polovice prípravy pred majstrovstvami sveta v Rusku. Z ôsmich zápasov odohrali štyri. V piatok a v nedeľu čakajú na reprezentáciu Slovenska dva súboje vo Francúzsku.

Dnešný duel sa v Megeve začína o 20. hodine.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci v príprave prvý raz vyhrali, skóroval aj Daňo