V Prahe aj na jeseň kraľuje Sparta, Kisel sklamaný

SITA|21. sep 2010 o 13:40

Pondelkové 274. pražské derby medzi Slaviou a Spartou sa na sklamanie väčšiny divákov z 15-tisícového publika skončilo v Synot Tip Aréne víťazstvom hostí 2:1, keď rozhodujúci gól strelili v predposlednej minúte zásluhou presnej hlavičky Bonyho Wilfrieda.

PRAHA.

Do prestížneho zápasu zasiahli aj dvaja slovenskí futbalisti, na strane Slavie Karol Kisel a v drese Sparty Juraj Kucka.

"Samozrejme, že sme po stretnutí nemali dôvod na radosť. Vývoj duelu, keďže sme vyhrávali 1:0, nám totiž nahrával. Hrali sme presne tak, ako sme chceli. Presingom sme hráčom súpera sťažili rozohrávku, lepšie sme sa pohybovali. Z našej hry som mal dobrý pocit, tréner nás na súpera kvalitne pripravil, ale chyby nás stáli víťazstvo."

"Najmä prvý gól sme dostalii po situácii, na ktorú sme sa pripravovali. Futbal vie byť aj takýto - teda z nášho pohľadu krutý. Veľké mužstvá si dokážu udržať vedenie, nám sa to žiaľ v poslednom čase nedarí," povedal na margo trpkej prehry v rozhovore pre agentúru SITA Karol Kisel, ktorý prvýkrát okúsil derby v drese "zošívaných".

Pred pondelkovým šlágrom 9. kola Gamrinus ligy sa netajil tým, že berie len víťazstvo. Hoci Slavia viedla od 22. min gólom Petra Trappa, Sparte sa podarilo vyrovnať v 64. min zásluhou Václava Kadleca a už to vyzeralo, že sa mestskí rivali rozídu zmierlivo. "Ja by som nebol spokojný ani s remízou. Sparta má kvalitu, ale ja som chcel vyhrať," rezolútne vyhlásil aj necelých 24 hodín po zápase bývalý slovenský reprezentant.

Košický rodák je najlepším kanonierom mužstva v aktuálnej sezóne najvyššej českej súťaže so 4 gólmi. Proti tímu z Letnej sa však strelecky nepresadil. "Vyloženú príležitosť na skórovanie som nemal. Bola tam jedna hlavička a celkom dobrá strela, ale mal som to lepšie trafiť. V predchádzajúcich zápasoch ma prihrávky spoluhráčov našli, ale tak to už chodí, nie vždy sa všetko podarí," neskrýval sklamanie K. Kisel.

Pred pondelkovým stretnutím absolvoval tridsaťtriročný stredopoliar konfrontáciu pražských "S" naposledy pred dvoma rokmi na jeseň, keď sa z víťazstva tešili hráči jeho súpera - vtedy Slavie. "Teraz to bolo iné ako vtedy. V Sparte som niečo prežil, o to viac som chcel zdolať môj bývalý klub a streliť gól. Derby je vždy niečo špeciálne, ale pre mňa mal tento súboj špecifickú príchuť. Škoda, že sme to nedotiahli do úspešného konca. Mňa to mrzí dvojnásobne," dodal v minulej sezóne hráč austrálskeho FC Sydney, ktorý pobudol na trávniku do 69. min. Päť minút po vyrovnávajúcom góle ho nahradil Petr Janda. "Rád by som hral až do konca, cítil som sa dobre, ale tréner chcel poslať na ihrisko čerstvé sily a zmeniť aj rozostavenie," dodal pre SITA po utorkovom tréningu Karol Kisel.

Zverenci trénera Karla Jarolíma figurujú v tabuľke Gambrinus ligy na 9. mieste len s dvojbodovým odstupom pred poslednou Ostravou, obhajcovia titulu zo Sparty sú tretí, ale za lídrom z Plzne zaostávajú o sedem bodov.

Výsledok pondelňajšieho stretnutia 9. kola najvyššej českej futbalovej súťaže - Gambrinus ligy 2010/2011:

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 1:2 (1:0)

Góly: 22. Trapp - 64. V. Kadlec, 89. Bony Wilfried, 15 142 divákov

Zostavy:

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Trapp, Koubský, Hubáček - Milan Černý, Koreš (56. Ragued), L. Jarolím, Kisel (69. Janda), Jaroslav Černý - Vyhnal (81. Hora)

Sparta: J. Blažek - Kladrubský, Brabec, Řepka, Pamič - Sionko, Kucka, K. Vacek (90. Hoheneder), V. Kadlec (90. Kweuke) - Matějovský (62. Podaný) – Bony Wilfried

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V Prahe aj na jeseň kraľuje Sparta, Kisel sklamaný