V Pohári federácie začne proti Číne Cibulková

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: TASR)
TASR|5. feb 2010 o 11:37

V úvodnej dvojhre stretnutia 1. kola II. svetovej skupiny tenisového Pohára federácie medzi Slovenskom a Čínou nastúpia v sobotu o 14.00 proti sebe Dominika Cibulková a Sin-jun Chan.

BRATISLAVA.

V druhom singli si na tvrdom povrchu Latex-ite v bratislavskom NTC zmerajú sily Daniela Hantuchová a Šuai Čang. Rozhodol o tom piatkový žreb.

Nedeľňajší program otvorí o 13.00 súboj tímových jednotiek Cibulkovej a Šuai Čang, v poslednom singli sa stretnú Hantuchová a Sin-jun Chan . Do záverečnej štvorhry nominoval slovenský kapitán Matej Lipták Cibulkovú s Hantuchovou, aj v drese Číny by sa mali predstaviť obe singlistky. Číňanky nastúpia bez troch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok Na Li, Ťie Čeng a Šuai Pcheng. Víťaz bratislavského duelu bude 24.-25. apríla bojovať v baráži o účasť medzi elitnou svetovou osmičkou.

Čínske tenistky neznámou

Pre Cibulkovú sú obe čínske hráčky Sin-jun Chan i Šuai Čang neznámou. "Súperky príliš nepoznám, nikdy som proti nim nehrala. Číňanky však napriek oslabeniu budú nepríjemným súperom, pretože nemajú čo stratiť, môžu iba prekvapiť. My sme teraz v úlohe favoritiek. Dúfam, že to na domácej pôde zvládneme," povedala Cibulková.

Hantuchová tvrdí, že na začiatku zápasov môžu Číňanky hrýzť. "Možno potrvá pár gemov, kým si zvykneme na ich štýl hry. Majú nás prečítaných a nebudú to ľahké zápasy. Dúfam však, že sa budeme navzájom povzbudzovať a využijeme šancu, ktorá sa nám otvára tým, že do Bratislavy nepricestovali ich najlepšie hráčky," povedala Hantuchová. Slovenský kapitán Lipták varuje pred podcenením súpera.

((tenis))

"Do Bratislavy neprišli semifinalistky Australian Open Na Li a Ťie Čeng, čo zvýšilo naše šance na úspech. Aj mladé čínske hráčky však majú svoju kvalitu. Dúfam, že zvolíme správnu taktiku a potvrdíme úlohu favorita."

Slovenkám vlani tesne ušiel postup do I. svetovej skupiny, keď na antuke v Limoges prehrali v dramatickom zápase s domácim Francúzskom'2:3. Číňanky sa rozlúčili s najlepšou osmičkou po prehre 2:3 v Nemecku. Hlavným rozhodcom je Brit Andrew Jarett, v úlohe empajrových rozhodcov sa predstavia Belgičan Frederic Gautier a Chorvátka Marija Čičaková. Hrá sa s loptičkami Wilson US Open.

I. kolo II. svetovej skupiny:

SLOVENSKO - Čína

sobota: 13.00 Dominika Cibulková - Sin-jun Chan, Daniela Hantuchová - Šuai Čang

nedeľa: 13.00 Cibulková - Šuai Čang, Hantuchová - Sin-jun Chan

Cibulková, Hantuchová - Šuai Čang, Sin-jun Chan

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V Pohári federácie začne proti Číne Cibulková