V nominácii volejbalistiek na európsku kvalifikáciu je aj sedem legionárok

SITA|27. apr 2012 o 16:44

Slovenské volejbalistky budú o účasť na európskom šampionáte bojovať v konkurencii Španielska, Izraela a Švédska.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej ženskej volejbalovej reprezentácie Miroslav Čada oznámil nomináciu na májový prípravný kemp, ktorý sa uskutoční od 10. do 16. mája v Bojniciach. Slovenky potom odohrajú od 17. do 21. mája tri prípravné zápasy vo Francúzsku a 25. a 26. mája ich čakajú zápasy v Maďarsku.

"Vo Francúzsku odohrá naša ženská reprezentácia zápasy v Toulouse, v Maďarsku v meste Tiszaújváros," uviedol pre oficiálnu internetovú stránku Slovenskej volejbalovej federácie jej športový riaditeľ Marek Prokeš.

Vrcholom tejto sezóny bude septembrová kvalifikácia o postup na majstrovstvá Európy 2013. Slovenské volejbalistky budú o účasť na európskom šampionáte, ktorý sa uskutoční na budúci rok v Nemecku a vo Švajčiarsku, bojovať na dvoch turnajoch v konkurencii Španielska, Izraela a Švédska.

Prvý turnaj sa uskutoční od 6. do 9. septembra v Poprade, druhý od 13. do 15. septembra v izraelskom Tel Avive.

Víťaz skupiny postupuje priamo na majstrovstvá Európy, družstvo na druhom mieste postupuje do 3. kola kvalifikácie, ktoré sa uskutoční v máji 2013.

ico

Nominácia Slovenska na prípravné zápasy vo Francúzsku a Maďarsku:

nahrávačky: Monika Smák (VK AGEL Prostějov/ČR), Martina Viesová (VC Wiesbaden/Nem.)

blokárky: Veronika Hrončeková (VK AGEL Prostějov/ČR), Jaroslava Pencová, Tatiana Crkoňová (obe VK Doprastav Bratislava), Simona Kóšová (VK Slávia EU Bratislava)

smečiarky: Ivana Bramborová (Riso Scotti Volley Pavia/Tal.), Martina Noseková (Olympiacos Pireus/Gréc.), Erika Salanciová, Miroslava Kuciaková (obe VK Slávia EU Bratislava), Nikola Radosová (Post Schwechat Viedeň/Rak.)

univerzálky: Solange Soaresová (VK AGEL Prostějov/ČR), Karin Palgutová (VK Doprastav Bratislava)

libero: Lucia Nikmonová (COP Nitra), Dominika Valachová (VK Doprastav Bratislava)

náhradníčky: Katarína Frigmanská-Dudová (VK Frýdek-Místek/ČR - nahrávačka), Lea Murčinková (VK Přerov/ČR - blokárka), Dominika Drobňáková (VK Doprastav Bratislava - smečiarka), Romana Krišková (VK Slávia EU Bratislava - univerzálka)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»V nominácii volejbalistiek na európsku kvalifikáciu je aj sedem legionárok