V nominácii SR "21" na duel proti Rakúsku dvaja legionári

SITA|18. mar 2008 o 12:34

BRATISLAVA 18. marca (SITA) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš oznámil 18-člennú nomináciu na budúcotýždňové stretnutie 7. kvalifikačnej skupiny o postup na ME 2009 ...

BRATISLAVA 18. marca (SITA) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš oznámil 18-člennú nomináciu na budúcotýždňové stretnutie 7. kvalifikačnej skupiny o postup na ME 2009 proti rovesníkom z Rakúska, ktoré sa uskutoční v stredu 26. marca o 17.30 h SEČ na Waldstadione v Paschingu. V aktuálnom kádri SR "21" sa objavili dvaja legionári, z toho len jeden tradičný - Erik Jendrišek z druholigového nemeckého klubu 1. FC Kaiserslautern. Svoju premiéru v drese slovenskej "dvadsaťjednotky" by si mohol odkrútiť aj 18-ročný ofenzívny stredopoliar či útočník Miroslav Stoch z anglického FC Chelsea. Z ostatných hráčov pôsobiacich za hranicami nie sú momentálne k dispozícii zranení Lukáš Opiela z Mladej Boleslavi a Michal Jonáš z Liberca, Zoltán Harsányi z Boltonu Wanderers sa tentoraz dostal "len" medzi náhradníkov. "Realita je taká, že navyše je mimo hry aj Grendel, Majtán má ešte stále trest pre červenú kartu a Lišivka nie je v drese Humenného dostatočne rozohratý. Na Stocha sme mali veľmi dobré referencie a keďže je teraz asociačný termín, rozhodli sme sa dať mu šancu. Je využiteľný na oboch krajoch stredovej formácie, či napokon dostane šancu, ukážu až najbližšie dni. Otáznik visel aj nad Jendrišekom, ktorý dva týždne netrénoval pre svalové zranenie. V pondelok som s ním však telefonoval - už sa zapojil do plnej prípravy mužstva, takže verím, že bude zdravotne v poriadku," uviedol pre agentúru SITA tréner SR "21", ktorý nominovaných hráčov privíta na zraze na Veľkonočnú nedeľu 23. marca o 17.00 h v sídle Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v bratislavskom Dome športu. Celá výprava sa potom presunie do už tradičnej základne v hoteli Transpetrol v Senci a v utorok 25. 3. sa v predpoludňajších hodinách presunie autobusom do dejiska stretnutia.

Mladí Slováci momentálne figurujú po piatich odohratých dueloch na 2. mieste kvalifikačnej tabuľky so ziskom 8 bodov práve za Rakúskom (14 bodov), ktoré dosiaľ ešte neprehralo. Duel na Waldstadione v Paschingu zverila Európska futbalová únia (UEFA) do rúk írskym arbitrom. Hlavným rozhodcom bude Anthony Buttimer, na čiarach mu budú pomáhať jeho krajania Damien Mcgrath a Kenneth Hennessy.

Okrem stretnutia Rakúsko "21" - SR "21" je v tomto asociačnom termíne na programe aj ďalší duel 7. kvalifikačnej skupiny - mladí Cyperčania privítajú rovnako v stredu 26. marca o 14.30 h v Pafose rovesníkov z Belgicka.


Aktuálna tabuľka 7. kvalifikačnej skupiny:

1. Rakúsko 6 4 2 0 10:6 14

2. Slovensko 5 2 2 1 11:9 8

3. Island 6 1 3 2 5:7 6

4. Cyprus 6 2 0 4 7:10 6

5. Belgicko 5 1 1 3 7:8 4


Osemnásťčlenná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na stretnutie 7. kvalifikačnej skupiny o postup na ME 2009 proti rovesníkom z Rakúska (hrá sa v stredu 26. marca o 17.30 h v Paschingu):

Brankári: Tomáš Košický (Inter Bratislava), Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka).

Obrancovia: Peter Pekarík (MŠK Žilina), Ján Maslo (MFK Ružomberok), Martin Tóth (FC Nitra), Lukáš Džogan (MFK Košice), Erik Čikoš (Inter Bratislava), Ivan Janek (Slovan Bratislava).

Stredopoliari: Peter Maslo, Juraj Kucka, Pavol Pilár (všetci MFK Ružomberok), Matej Ižvolt (Slovan Bratislava), Patrik Mráz (Artmedia Petržalka), Miroslav Stoch (FC Chelsea/Angl.), Lukáš Janič (MFK Košice).

Útočníci: Pavol Jurčo (MFK Košice), Juraj Piroška (Artmedia Petržalka), Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.)


Náhradníci:

Brankári: Roman Smieška (MFK Ružomberok), Lukáš Hroššo (FC Nitra).

Hráči v poli: Ľuboš Hanzel (FC Senec), Karol Karlík (FC Nitra), Martin Nosek, Tomáš Zápotoka, Marek Kuzma (všetci ZTS Dubnica), Roman Tarek (Inter Bratislava), Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok), Vratislav Gajdoš (Dukla Banská Bystrica), Filip Hlohovský, Roman Gergel (obaja AS Trenčín), Zoltán Harsányi (Bolton Wanderers/Angl.).


Realizačný tím:

hlavný vedúci: Štefan Sapár

hlavný tréner: Jozef Barmoš

asistenti trénera: Jozef Vukušič, Viliam Hyravý, Roland Praj

technický vedúci: Peter Palenčík

lekár: MUDr. Pavel Malovič

Fyzioterapeut: Pavel Purdek

masér - fyzioterapeut: Rastislav Záhorský

masér - kustód: Viliam Kalmán


Nachádzate sa tu:
Domov