V NHL zabojuje o post dvojky. Pre Višňovského rozlúčku pricestoval z Ameriky

Peter Budaj počas exhibície.
Peter Budaj počas exhibície. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|12. aug 2016 o 20:14

Hokejový brankár precestoval na exhibíciu Final 17 tisícky kilometrov, aby si zahral v tíme Zlatých chlapcov. Na budúci týždeň sa vracia do Los Angeles.

BRATISLAVA. Najdlhšiu cestu na štvrtkovú rozlúčkovú exhibíciu s kariérou Ľubomíra Višňovského meral z Ameriky brankár Peter Budaj.

Už na budúci týždeň sa vracia do Los Angeles, kde sa pripravuje na novú sezónu s cieľom dostať sa do prvého mužstva Kings v NHL.

"Som rád, že si Višňa na mňa spomenul a že som tu mohol byť," vravel po zápase 33-ročný Banskobystričan, ktorý sa v bránke tímu Zlatí chlapci striedal s Miroslavom Šimonovičom.

"Bol to vydarený večer s veľmi dobrou atmosférou. Budem mať na čo spomínať."

Višňovského blafák

Budaj nezaváhal, keď sa mu minulý mesiac ohlásil bývalý reprezentačný spoluhráč Višňovský. Trochu si zmenil plán letnej prípravy, manželku s dvomi synmi nechal na pár dní v Amerike a vybral sa na Slovensko.

Hoci za more odchádzal ako šestnásťročný junior, v kabíne Zlatých chlapcov poznal všetkých spoluhráčov - hral s nimi na troch olympiádach od Turína 2006, dvoch majstrovstvách sveta 2008, 2010 aj na Svetovom pohári 2004.

Peter Budaj počas exhibície.
Peter Budaj počas exhibície. (Autor: SITA)

Legendy Slovana spustili naňho v prvej tretine spŕšku striel, za svoj chrbát pustil iba tri puky. Akoby si neuvedomoval, že hrá na exhibícii a diváci chcú vidieť množstvo gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»V NHL zabojuje o post dvojky. Pre Višňovského rozlúčku pricestoval z Ameriky