V NBA sa hráčmi týždňa stali Wade a Nowitzki

SITA|8. dec 2008 o 21:12

Hráčmi týždňa v zámorskej basketbalovej NBA sa stali Dwyane Wade z Miami Heat vo Východnej konferencii a Nemec v službách Dallasu Mavericks Dirk Nowitzki na západe.

NEW YORK. Obaja boli počas hodnoteného obdobia jedinými v profilige s priemerom nad 30 bodov a zhodne si zopakovali ocenenie z 24. novembra.

Rozohrávač Wade sa minulý týždeň dostal na hodnotu 32,7 bodu na stretnutie a bol najefektívnejší zo svojho tímu vo všetkých troch absolvovaných dueloch, v ktorých Miami ani raz neokúsilo trpkosť prehry. Takáto séria úspechov je pre Heat prvou od apríla 2007.

Krídelník Nowitzki zaznamenal v priemeru 30,7 bodu a 10 doskokov. Dallas sa aj zásluhou jeho výkonov takisto môže pýšiť priebežnou štatistikou 3-0 na úvod šnúry siedmich zápasov pred domácim publikom, najdlhšej pre Mavericks v celej sezóne 2008/2009. Štvrtého decembra Nowitzki proti Phoenixu (112:97) nastrieľal 39 bodov a vytvoril si so sedemnástimi presnými zásahmi z hry osobný rekord.

Ďalšími nominovanými boli: Joe Johnson (Atlanta), Ray Allen, Rajon Rondo (obaja Boston), Zydrunas Ilgauskas, LeBron James (obaja Clevelend), Chauncey Billups (Denver), Jao Ming (Houston), Devin Harris (New Jersey), Chris Paul, Peja Stojakovič (obaja New Orleans), Dwight Howard (Orlando).

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»V NBA sa hráčmi týždňa stali Wade a Nowitzki