V Kitzbüheli bude voľný vstup

SITA|31. mar 2009 o 17:31

Riaditeľ tenisového turnaja ATP Austrian Open v rakúskom Kitzbüheli Ronnie Leitgeb prostredníctvom domácich médií oznámil voľný vstup na toto podujatie.

KITZBÜHEL. Riaditeľ tenisového turnaja ATP Austrian Open s dotáciou 450 000 eur v rakúskom Kitzbüheli Ronnie Leitgeb prostredníctvom domácich médií oznámil voľný vstup na toto "antukové" podujatie, ktoré sa uskutoční 17. - 23. mája, teda na prahu parížskeho grandslamového Roland Garros. Sponzorom turnaja sa stala spoločnosť Interwetten.

Podujatie nedávno definitívne presťahovali do Kitzbühelu z Pörtschachu, keď sa promotér, niekdajší manažér Thomasa Mustera, nedohodol s korutánskymi krajinskými orgánmi na finančnom príspevku akceptovateľnom pre obe strany. Leitgeb potom odmietol ponuky od záujemcov o licenciu, ktorí požadovali jej odkúpenie namiesto prenájmu a následne by turnaj takmer určite vyviezli do inej krajiny.

Výhodou pre dejisko v značnej nadmorskej výške má byť konanie madridského turnaja "tisíckovej" úrovne v porovnateľne riedkom vzduchu len týždeň pred Kitzbühelom. Znalci miestnych klimatických pomerov však upozorňujú na riziko nepriaznivého počasia, vrátane sneženia.

Turnaj ATP sa presťahoval do Pörtschachu pri jazere Wörther po sezóne 2005 zo St. Pöltenu. Úvodnú i zatiaľ poslednú miestnu edíciu v rokoch 2006 a 2008 si pripísal na svoje konto práve Leitgebom manažovaný Rus Nikolaj Davydenko. Predvlani triumfoval Argentínčan Juan Monaco.

Víťazom zdanlivo rozlúčkového 63. ročníka podujatia ATP v Kitzbüheli, ktoré si napokon predsa len zachováva kontinuitu, sa v júli 2008 stal Argentínčan Juan Martin Del Potro.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V Kitzbüheli bude voľný vstup