V KHL nehral pol roka. Sersen sa vracia do zostavy Slovana

Michal Sersen sa po zranení rozohrával v Banskej Bystrici.
Michal Sersen sa po zranení rozohrával v Banskej Bystrici. (Autor: TASR)
SITA|30. nov 2016 o 14:00

Bratislavskému klubu budú v stredu v zápase proti Sibiru Novosibirsk chýbať Jakub Valský a Tomáš Zigo.

BRATISLAVA. Michal Sersen sa po viac ako polročnej maródke vracia do zostavy HC Slovan Bratislava. Rekonvalescent v nej figuruje ako siedmy obranca na stredajšie domáce stretnutie so Sibirom Novosibirsk (19.30 h) v KHL.

Web klubu ďalej informoval, že absentovať budú dvaja útočníci. Jakuba Valského odstavila zlomenina prstov na ruke, Tomáša Ziga nešpecifikované ľahšie zranenie.

Tridsaťročný gelnický rodák Sersen v máji utrpel zlomeninu nohy počas súboja Slovákov s Bielorusmi na majstrovstvách sveta v ruskom Petrohrade a podstúpil operáciu.

Slovan proti Sibiru vyrukuje s obrannými dvojicami Andrej Meszároš - Filip Novák, Ivan Švarný - Nick Plastino a Marek Ďaloga - Tomáš Starosta. Doplní ich spomenutý Sersen.

Prvú ofenzívnu formáciu utvoria Michal Hlinka, Jeff Taffe a Jonathan Cheechoo. Patrik Lušnák sa zo štvrtého útoku posunul do druhého ku Kylovi Chipchurovi a Žigovi Jegličovi.

Bez zmeny bude hrať trojica Igor Musatov, Tomáš Kopecký, Radek Smoleňák. Zo Zvolena prišiel Samuel Petráš, ktorého tréner Miloš Říha zaradil na krídlo útoku s Jurajom Šiškom a Lukášom Vopelkom.

Do bránky sa postaví Barry Brust, chrbát mu bude kryť Justin Pogge.

Na snímke zo zápasu proti Dinamu Minsk čelí Barry Brust šanci Matta Ellisona.
Na snímke zo zápasu proti Dinamu Minsk čelí Barry Brust šanci Matta Ellisona. (Autor: TASR/AP)

Slovan po odohraní tridsiatich štyroch zápasov figuruje so štyridsiatimi dvoma bodmi na dvanástej priečke v tabuľke Západnej konferencie nadnárodnej súťaže. Za ôsmym Dinamom Moskva zaostáva o jedenásť bodov.

Naposledy hral v sobotu v Moskve. Miestnemu Spartaku podľahol 2:4.

Z trojzápasového tripu si priviezol tri body. Do konca tohto týždňa sa okrem stredy ešte dvakrát predstaví pred vlastnými fanúšikmi - v piatok proti Metallurgu Novokuzneck (19.00 h) a v sobotu proti Avangardu Omsk (17.00 h).

Slovan naposledy prehral na ľade Spartaka Moskva.

Predpokladaná zostava Slovana:

Brust (Pogge) - A. Meszároš, F. Novák, Švarný, Plastino, Marek Ďaloga, Starosta, Sersen - Michal Hlinka, Taffe, Cheechoo - Chipchura, Lušňák, Jeglič - Musatov, T. Kopecký, Smoleňák - S. Petráš, J. Šiška, Vopelka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»V KHL nehral pol roka. Sersen sa vracia do zostavy Slovana