V Európskej lige jasné víťazstvo Slovákov nad Turkami

(Autor: SITA)
SITA|9. júl 2011 o 20:30

Slovenskí volejbaloví reprezentanti zvíťazili v predposlednom zápase základnej fázy 8. ročníka Európskej ligy v Košiciach nad Tureckom 3:0.

Odveta je na programe v nedeľu opäť v Košiciach.

KOŠICE. Slovenskí volejbaloví reprezentanti zvíťazili v predposlednom zápase základnej fázy 8. ročníka Európskej ligy v Košiciach nad Tureckom 3:0 (18, 15, 22).

S výnimkou prvej polovice tretieho setu jednoznačne na ihrisku dominovali a držali réžiu vo svojich rukách. Boli lepší prakticky vo všetkých činnostiach, Turci sa nezmohli na vážnejší odpor. Odveta je na programe v nedeľu opäť v Košiciach.

Slováci vstúpili do zápasu dobre a po ese Sopka vyhrávali 2:0. Po prvom technickom oddychovom čase zvýšili vedenie na rozdiel štyroch bodov (8:4) a po druhom už svietil na ukazovateli skóre stav 16:10. Turci vzápätí zaznamenali tri body v rade, ale slovenský tím drámu nedopustil a úvodný set získal jednoznačne v pomere 25:18.

Úvod druhého dejstva patril Slovákom, ktorí svojmu súperovi ušli na 8:1 a po pár výmenách už bolo 11:3. Domácim hráčom vychádzal servis, súpera dobre blokovali na sieti a dobrou prácou v poli si pripravovali postupný prechod k zakončeniu. Napokon uspeli aj v druhom sete s prehľadom 25:15.

Až prílišná spokojnosť s priebehom prvých dvoch dejstiev sa preniesla na ruky slovenských hráčov a po hosťujúci tím si dokázal vypracovať dvojbodové vedenie (4:6), ktoré zvýšili po technickom čase na 9:6. Slováci napriek viacerým zmätkom dokázali vyrovnať (12:12) a ďalším dvoma bodmi naklonili misky váh na svoju stranu. Napokon zvíťazili 3:0 na sety a definitívne si zabezpečili druhú priečku v C-skupine za Rumunskom.

Emanuele Zanini, tréner SR: "Som spokojný s hrou v prvých dvoch setoch. Mrzí ma poľavenie koncentrácie v treťom sete, čo sa na nám môže nabudúce vypomstiť. Musíme na tom popracovať. Páčila sa mi atmosféra a potešil i počet divákov."

Tomáš Kmeť, zastupujúci kapitán SR: "Myslím si, že sme hrali dobre. Na začiatku tretieho setu nám však odišla trošku koncentrácia, začali sme robiť chyby, ale napokon sme začali hrať svoju hru a dotiahli sme ho do víťazného konca. Steel aréna nám vyhovuje, na tento zápas prišlo i dosť divákov, no verím, že to bude ešte lepšie."

Milan Bencz, hráč SR: "Som spokojný, konečne som sa trošku rozhýbal a podal som i lepší výkon ako predtým. Som rád, že to takto skončilo a že sme vyhrali 3:0. Súpera sme zatlačili servisom a celkovo sme boli lepší. Atmosféra bola dobrá, ale mohlo by prísť ešte o polovicu viac ľudí ako ich bolo na dnešnom zápase."

6. kolo Európskej ligy:
C-skupina:

SLOVENSKO - Turecko 3:0 (18, 15, 22)

Rozhodovali: B. Muha (Chor.), J. Krtička (ČR), 1200 divákov.

SR: Bencz, Kohút, M. Sopko st., Kmeť, Zaťko, L. Diviš st., libero Ondrušek (Hollý, Hupka). Tréner: E. Zanini.

Turecko: Tanik, Eksi, Batur, Akdeniz, Ko‡, Minici, libero Feher (Yücel). Tréner: V. Bašič.

druhý zápas C-skupiny:

Rumunsko - Bielorusko 0:3 (-19, -16, -20)

Aktuálna tabuľka C-skupiny:

1. Rumunsko 12 8 4 27:16 24 - istý postup na záverečný turnaj

2. Slovensko 11 7 4 25:17 21 - istá účasť na záverečnom turnaji ako organizátor

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Bielorusko 12 5 7 22:24 17

4. Turecko 11 3 8 11:28 7

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»V Európskej lige jasné víťazstvo Slovákov nad Turkami