V detstve fajčil a kradol. Obdivovateľ Ronalda dáva zabudnúť na Higuaína

Arkadiusz Milik sa vracia do zostavy Neapola.
Arkadiusz Milik sa vracia do zostavy Neapola. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|19. sep 2016 o 17:33

Gól strelí v priemere každých 53 minút. Poľský futbalista Arkadiusz Milik je novým obľúbencom klubu, v ktorom pôsobí aj Slovák Marek Hamšík.

BRATISLAVA. Keď v poslednom zápase vlaňajšej sezóny strelil Gonzalo Higuaín tridsiaty šiesty gól v ročníku, neapolskí fanúšikovia boli vo vytržení. Argentínsky kanonier bol ich idolom. Na štadióne bolo najviac vlajok s jeho podobizňou.  

Po prestupe do nenávideného Juventusu Turín (za 90 miliónov) začali páliť jeho dresy. Ako bude fungovať neapolská mašina na čele s kapitánom Marekom Hamšíkom bez Higuaína? 

Na podobné otázky odpovedá dvadsaťdvaročný Poliak Arkadiusz Milik.

Na juh Talianska prišiel z Ajaxu Amsterdam takmer za tretinovú sumu (35 miliónov eur), za akú prestúpil Higuaín. Navyše, od Argentínčana je o sedem rokov mladší. Svoje najlepšie futbalové roky má pred sebou.

Produktivita prekvapuje, štýl nie

Milik odštartoval neapolskú misiu úspešnejšie ako jeho hviezdni predchodcovia. V piatich zápasoch zaznamenal šesť gólov. 

Higuaín a Cavani mali za rovnaký čas na konte štyri presné zásahy. „Chcel by som sa poďakovať všetkým fanúšikom za podporu. Cítim sa silnejší. Neapol je úžasné mesto a som rád, že som jeho súčasťou,“ napísal Poliak na sociálnej sieti.

Neapol aj jeho zásluhou je po štyroch kolách na prvom mieste. V poslednom zápase s Bolognou dal Poliak dva góly, pričom nastúpil až po hodine hry. Zaujímavosťou je, že skóroval už po prvom dotyku s loptou.

„Milik predviedol svoje silné stránky, snažíme sa mu pomáhať, aby stále napredoval,“ vyhlásil pre Medisaset Premium José Callejón.  

Prvý gól Milika do siete Bologne. 

Druhý gól Milika do siete Bologne.

„Som prekvapený jeho produktivitou. Štýl, akým sa prezentuje na ihrisku, však nie je žiadnou novinkou,“ dodal neapolský kouč Maurizio Sarri.

Tromfol Ibrahimoviča i Suáreza

Rodák z Tychu nemal jednoduché detstvo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»V detstve fajčil a kradol. Obdivovateľ Ronalda dáva zabudnúť na Higuaína