V bránke bude Hamerlík, Handzuš si proti Kanade nezahrá

Brankár Hamerlík.
Brankár Hamerlík. (Autor: TASR)
TASR|4. máj 2012 o 10:03

Tréner nominoval na piatkový zápas s Kanadou do bránky Hamerlíka, Handzuš priletí do Helsínk až počas zápasu s Kanadou, do hry nezasiahne.

HELSINKI. Celkovo 21 mien obsahovala oficiálna súpiska slovenskej reprezentácie v deň otvorenia 76. hokejových MS. Výprava mala v Helsinkách 25 hráčov a v čase úvodného zápasu A-skupiny proti Kanade sa očakával prílet Michala Handzuša. Na piatkový úvodný zápas šampionátu realizačný tím nominoval do bránky Petra Hamerlíka.

Vo štvrtok, v predvečer štartu MS na úvodnom zasadnutí direktoriátu turnaja museli všetky výpravy uviesť minimálne súpisky s dvoma brankármi a pätnástimi korčuliarmi. To sa oproti minulosti ani v novom formáte šampionátu nezmenilo.

Ani to, že hráč môže zasiahnuť do zápasu, ak je dopísaný najneskôr dve hodiny pred úvodným vhadzovaním.

Slovenskí hokejisti po štvrtkovom prvom tréningu absolvovali v piatok skoro predpoludním rozkorčuľovanie na tréningovej ploche Hartwall Areeny. Kanada sa tejto možnosti vzdala, úvodné buly zápasu stanovili na 16.15 miestneho času (15.15 SELČ).

"Javorovým listom" vedeným ako domácim prisúdili tmavé (červené) dresy, Slovákom bledšie (biele). "V našom tíme nemáme vážnejšie zdravotné problémy. Všetci sa už tešia na prvý zápas, ale trochu sa aj obávajú, ako to dopadne. Je na nás tréneroch, aby sme do nich dostali dôveru. Musia cítiť, že dobre natrénovali a že sú silný kolektív. Včera sme si pozreli nedávny prípravný zápas Kanady so Švajčiarskom, rozobrali sme si ho a rozdali sme zopár rád a pokynov. Do bránky pôjde Hamerlík," zdôraznil tréner Vladimír Vůjtek.

ico

Prvá súpiska slovenského tímu

brankári - Peter Hamerlík, Ján Laco

obrancovia - Ivan Baranka, Dominik Graňák, Zdeno Chára, Kristián Kudroč, Tomáš Starosta, Andrej Sekera, René Vydarený, Michal Sersen

útočníci - Milan Bartovič, Mario Bližňák, Marcel Hossa, Tomáš Kopecký, Juraj Mikúš, Michel Miklík, Marcel Haščák, Branko Radivojevič, Tomáš Surový, Libor Hudáček, Miroslav Šatan, Tomáš Tatar

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V bránke bude Hamerlík, Handzuš si proti Kanade nezahrá