V Amerike zarábajú najlepšie legionári na čele s Beckhamom a Henrym

TASR|14. sep 2011 o 13:01

Priemerný plat v MLS je úplne odlišný od zárobkov prvej päťky. Brek Shea zarobí ročne 100.000, zatiaľ čo David Beckham 2,9 milióna dolárov.

MIAMI. Írsky futbalový útočník Robbie Keane sa po príchode do USA okamžite dostal medzi päticu najlepšie zarábajúcich hráčov tamojšej Major League Soccer.

Hráč Los Angeles Galaxy ročne zinkasuje 2,9 milióna dolárov, čím sa zaradil na štvrtú priečku zoznamu pred najlepšie plateného Američana a spoluhráča Landona Donovana (2,3 milióna).

Na čele rebríčka nie je nikto iný ako David Beckham, taktiež z LA Galaxy. Anglický stredopoliar zarobí v poslednej sezóne svojho päťročného kontraktu 5,5 a s bonusmi a ďalšími prémiami až 6,5 milióna dolárov.

Druhá priečka patrí bývalému francúzskemu reprezentantovi Thierrymu Henrymu, ktorému v klube New York Red Bulls platia päť miliónov ročne plus prémie vo výške 600.000 dolárov. Na tretej priečke najlepšie zarábajúcich hráčov figuruje jeho spoluhráč, mexický obranca Rafael Marquez s príjmom 4,6 miliónov.

Priemerný plat v MLS je pritom úplne odlišný od zárobkov prvej pätice. Reprezentačný stredopoliar USA Brek Shea, ktorý v tejto sezóne nastrieľal za Dallas už desať gólov, zarobí ročne 100.000 a na bonusoch ďalších 28.000 dolárov. Beckhamov a Keanov spoluhráč a 85-násobný reprezentant Frankie Hejduk "len" 96.000.

Informovala agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V Amerike zarábajú najlepšie legionári na čele s Beckhamom a Henrym