V africkej Lige majstrov nefungoval VAR, odvetný finálový zápas nedohrali

Fanúšikovia. (Ilustračné foto)
Fanúšikovia. (Ilustračné foto) (Autor: SITA/AP)
SITA|1. jún 2019 o 17:00

K problémom s technikou sa pridalo vyčíňanie fanúšikov.

TUNIS. Piatkový odvetný finálový zápas africkej futbalovej Ligy majstrov medzi tuniským mužstvom Esperance Tunis a marockým Wydadom Casablanca sa skončil veľkým škandálom. Predčasne ho ukončili v 59. min a o jeho výsledku sa rozhodne za "zeleným stolom".

Po minulotýždňovej remíze v úvodnom dueli (1:1) viedli v odvete hráči Esperance 1:0, keď krátko pred uplynutím hodiny hry gambijský hlavný rozhodca Bakary Gassam pre údajný ofsajd neuznal zásah hostí. Tento moment bol spúšťačom veľkých protestov.

Arbiter si navyše nemohol verdikt overiť prostredníctvom systému videoasistenta rozhodcu (VAR), pretože ten v inkriminovanej chvíli nefungoval. Keď sa k tomu všetkému pridalo aj pyrotechnické vyčíňanie divákov na tribúnach, zápas na viac ako hodinu prerušili a nakoniec predčasne ukončili, keďže futbalisti Wydadu odmietli pokračovať v stretnutí.

Prítomný prezident Africkej futbalovej konfederácie (CAF) Ahmad Ahmad sa priamo na ihrisku zhováral so zástupcami obidvoch klubov. Presviedčal hráčov marockého mužstva, aby hrali ďalej. Tí však odmietli, pretože sa obávali eskalácie napätia na tribúnach. CAF vynesie konečné rozhodnutie ohľadne tohto stretnutia na utorňajšom mimoriadnom zasadnutí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V africkej Lige majstrov nefungoval VAR, odvetný finálový zápas nedohrali