Hviezda Liverpoolu zostáva v karanténe, zrejme príde o dôležitý zápas

Mohamed Salah z FC Liverpool.
Mohamed Salah z FC Liverpool. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. nov 2020 o 12:02

V stredu mal pozitívny test na koronavírus.

KÁHIRA. Útočník anglického FC Liverpool Mohamed Salah je stále v izolácii, keďže mal pozitívny aj stredajší opakovaný test na koronavírus.

Prvýkrát mu ochorenie COVID-19 potvrdili v piatok.

Dvadsaťosemročný Salah je najväčšou hviezdou reprezentácie Egypta, ktorá však aj bez neho zvládla v ostatných dňoch kvalifikačné súboje o postup na Africký pohár národov - doma zdolala výber Toga 1:0 a vonku 3:1.

Vynechá dôležitý zápas

Mohamed Salah bezprostredne po minulotýždňovom pozitívnom teste putoval do karantény a mal len veľmi mierne príznaky ochorenia COVID-19.

Najprv bol v izolácii v hoteli v Káhire, od úvodu aktuálneho týždňa pokračuje v karanténe v rezorte el-Gouna na okraji Hurgady.

Pred reprezentačnou akciou sa zúčastnil v Káhire na svadbe svojho brata a fotografie odhalili, že bez ochrany tváre sa tancom zabával uprostred veľkej skupiny osôb.

Keďže aj stredajšie testovanie skončilo pozitívnym výsledkom, je viac ako pravdepodobné, že Salah vynechá nedeľňajší duel anglickej Premier League proti Leicesteru City.

V Liverpoole pokoril magickú hranicu

Mohamed Salah prišiel do FC Liverpool v roku 2017 z talianskeho AS Rím, predtým hral v Európe aj za taliansku Florenciu, v Anglicku za londýnsky klub FC Chelsea a vo Švajčiarsku za Bazilej.

V reprezentácii Egypta odohral už 68 duelov a strelil v nich 43 gólov.

Za FC Liverpool sa strelecky presadil už 104-krát a stal sa len 17. hráčom v histórii klubu, ktorému sa podarilo dosiahnuť trojciferný počet gólov.

Na svojom konte má viacero klubových úspechov vrátane triumfu v Lige majstrov v ročníku 2018/2019. Nazbieral tiež mnoho individuálnych ocenení a rekordov na národnej aj medzinárodnej úrovni.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hviezda Liverpoolu zostáva v karanténe, zrejme príde o dôležitý zápas