Útočník Anderlechtu Tchite hráčom roka v Belgicku

SITA|21. máj 2007 o 12:57

BRUSEL 21. mája (SITA) - Útočník Anderlechtu Brusel Mohamed Tchite sa stal v hlasovaní hráčov najlepším futbalistom v Belgicku v sezóne 2006/07. Dvadsaťtriročný reprezentant Konga si prevzal ocenenie ...

BRUSEL 21. mája (SITA) - Útočník Anderlechtu Brusel Mohamed Tchite sa stal v hlasovaní hráčov najlepším futbalistom v Belgicku v sezóne 2006/07. Dvadsaťtriročný reprezentant Konga si prevzal ocenenie na slávnostnom ceremoniáli v kasíne v kúpeľnom mestečku Spa. Tchite, ktorého prezývajú Memé, zvíťazil pred svojím spoluhráčom z Anderlechtu Ahmedom Hassanom a útočníkom KFC Germinal Beerschot Antverpy Francoisom Sterchelem. Počas sezóny, v ktorej si Anderlecht zabezpečil zisk 29. ligového titulu v histórii klubu, nastrieľal Tchite 20 gólov a v hodnotení ligových strelcov tak skončil o jeden presný zásah za Sterchelem.

Ďalšie dve ocenenia putovali rovnako do rúk futbalistom Anderlechtu. Cenu pre najlepšieho mladého hráča práve skončeného ročníka získal stredopoliar Lucas Biglia a najlepším gólmanom sa stal Daniel Zítka. Ocenenie Tréner roka dostal Hugo Broos z Genku, cenu Fair play získal brankár Gentu Fréderic Herpoel a najlepším arbitrom sa stal Jérome Efong Nzolo.


Nachádzate sa tu:
Domov