Zrušia hokejové MS 20? Turnaj sa hrá na tenkom ľade

Gólová radosť reprezentantov USA do 20 rokov.
Gólová radosť reprezentantov USA do 20 rokov. (Autor: TASR/AP)
Boris Vanya|29. dec 2021 o 06:15

Americká výprava čaká na výsledky testov.

EDMONTON, BRATISLAVA. Na ľade sa ich striedalo len štrnásť, napriek tomu hrdinsky vzdorovali favoritovi.

Nemeckú reprezentáciu tesne pred štartom minuloročných MS hráčov do 20 rokov zdecimoval koronavírus. V karanténe skončilo až deväť hokejistov.

Oslabený tím odohral solídnu partiu proti Fínom (3:5), nemal nárok proti domácim Kanaďanom (2:16), ale potom - už doplnený o ďalších hráčov - zdolal Slovensko i Švajčiarsko a vo štvrťfinále potrápil aj Rusov.

Napokon bol z toho silný hokejový príbeh so šťastným koncom. 

Covid-19 už výrazne ovplyvnil aj tohtoročný šampionát. Nemcov bolo minulý rok málo, ale aspoň hrali. Američania pochodili horšie. Utorňajší zápas USA - Švajčiarsko v B-skupine majstrovstiev sveta sa neuskutočnil.

Dvaja americkí hráči mali pozitívny test na Covid-19. Celý tím skončil v karanténe a nemohol nastúpiť. Zápas vyhrali Švajčiari kontumačne 1:0. 

Posun nebol možný

Úvahy o tom, že by sa súboj mohol uskutočniť v náhradnom termíne, padli.

"Hoci na sobotu nie sú naplánované žiadne zápasy, v ten deň sa nemôže stretnutie hrať, pretože Švajčiari by nastúpili tri dni po sebe a to je proti športovým pravidlám IIHF," vysvetlil pre agentúru Canadian Press hovorca Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Adam Steiss. 

"Existujú tiež ďalšie konflikty súvisiace s logistikou a vysielacími právami, ktoré nám nedávajú veľkú flexibilitu pri presúvaní zápasov na nové termíny," dodal.

Čo čaká teraz Američanov? A aký osud postihne celý turnaj?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Zrušia hokejové MS 20? Turnaj sa hrá na tenkom ľade