25.05.2021 | Skupina B
25.05.2021 | Sk. B
3 - 0
(1:0, 1:0, 1:0)

Američania proti nováčikovi neinkasovali, v tabuľke si polepšili

Hokejisti USA zdolali Kazachstan rozdielom triedy.
Hokejisti USA zdolali Kazachstan rozdielom triedy. (Autor: SITA/AP)
TASR|25. máj 2021 o 17:30 (aktualizované 25. máj 2021 o 19:52)

USA dnes zdolalo Kazachstan na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - skupina B

USAKazachstan 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 7. Clendening (Robertson, T. Moore), 22. T. Moore (Z. Jones), 42. Drury (Tennyson, Donato). 

Rozhodcovia: Jeřábek, Sir – Hynek, Synek.

USA: Petersen (Oettinger) – Roy (A), Wolanin, Tennyson, Z. Jones, Clendening, Hellickson, Ch. Wideman – Rooney, Chmelevski, Robinson – Beniers, Donato, Drury – T. Moore, Robertson, Garland – Blackwell (A), Labanc, Abdelkader (C) – B. Boyle.

Kazachstan: Bojarkin (Šutov) – Dietz (A), Makljukov, Blacker, Orechov, Šalapov, Stěpaněnko, Samat Danijar – Paňukov, R. Starčenko (C), Ševčenko – Michajlis, Valk, Savickij – ŠIn, Šestakov, Rymarev – Petuchov, Akolzin, Sagadějev – Asetov (A).

RIGA. Hokejisti USA zdolali vo svojom treťom zápase na MS v Rige Kazachstan 3:0. Počas celého zápasu mali výraznú hernú prevahu a súpera prestrieľali 52:18.

Prvé čisté konto na turnaji zaznamenal brankár Calvin Petersen. Pre Američanov to bolo druhé víťazstvo, po ktorom sú so šiestimi získanými bodmi na priebežnom treťom mieste B-skupiny.

Hráči Kazachstanu vyšli po dvoch výhrach po samostatných nájazdoch bodovo naprázdno a priebežne sú štvrtí.

Jedným z dvojice čiarových rozhodcov bol Slovák Šimon Synek.

Američana nastúpia na ďalší zápas vo štvrtok 27. mája od 15.15 proti domácemu Lotyšsku. Hráčov Kazachstanu čaká už v stredu od 15.15 duel s Nemeckom. 

Priebeh zápasu USA- Kazachstan na MS v hokeji 2021

I. tretina

Favorit zápasu sa do súpera pustil od úvodu. V prvej tretine sa Američania prezentovali ofenzívnym hokejom a vytvorili si v nej viacero gólových príležitostí.

Kazašský brankár Bojarkin držal čisté konto do 7. minúty, v ktorej ho zo strednej vzdialenosti prestrelil Clendening - 1:0. Ďalší gól nepridal Labanc, ktorý zakončil závar pred kazašskou bránkou dokumentujúci prevahu Američanov.

II. tretina

V 22. minúte si Američania vytvorili tlak počas signalizovanej presilovky a Moore zblízka dorazil puk za Bojarkina - 2:0.

Hráči Kazachstanu ohrozovali americkú bránku iba sporadicky, často sa hralo najmä v ich pásme. Oba tímy mali v druhej tretine po dve presilovky, ale skóre sa v nich nezmenilo.

III. tretina

Američanom vyšiel aj začiatok tretej časti. Drury tečoval pred Bojarkinom strelu od modrej čiary a zvýšil na 3:0.

V 44. minúte sa už zdalo, že Petuchov zníži náskok USA, ale jeho gól neplatil pre úmyselné kopnutie puku.

V 53. minúte sa gólom neskončila efektná individuálna akcia Moorea a skóre sa už do konca zápasu nezmenilo.

Hlasy po zápase (zdroj: IIHF)

Adam Clendening, obranca, strelec 1. gólu USA: "Hrali sme dobre. Keď sme potrebovali, tak sme podržali puk a diktovali tempo. Rýchlo sme presúvali hru do útočného pásma, hrali sme jednoducho a nekomplikovali situácie. Niekedy sme možno trochu zbytočne priveľmi rozmýšľali v ofenzíve a uprednostnili kombináciu pred streľbou. Zlepšujeme sa od zápasu k zápasu."

Jurij Michailis, tréner Kazachstanu: "Hrať proti takému kvalitnému tímu bola dobrá skúsenosť pre všetkých našich hráčov. Americký tím bol dnes lepší ako my, ale myslím si, že aj my sme mali dobré úseky a zaslúžili sme si aspoň jeden gól. Naša hra vo vlastnom pásme bola celkom dobrá, ale proti tímom na tejto úrovni musí byť ešte lepšia."

MS v hokeji 2021 - skupina B

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Američania proti nováčikovi neinkasovali, v tabuľke si polepšili