Rybáriková vstúpila do US Open úspešne, poľahky ide do druhého kola

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. aug 2017 o 18:34

Slovenská tenistka nestratila v prvom kole ani set.

NEW YORK. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako tridsiata prvá zvíťazila za 78 minút 6:3, 6:4 nad Taliankou Camilou Giorgiovou v pondelňajšom stretnutí prvého kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

Dvadsaťosemročná Rybáriková (32. vo rebríčku WTA) sa revanšovala 25-ročnej Giorgiovej (69.) za prehru, ktorú inkasovala 13. augusta v Cincinnati v americkom Ohiu. V bilancii zo vzájomných duelov sa ujala vedenia 2:1. Nadviazala na úspech zo semifinále v americkom New Havene 2014.

Vyzve sestru súčasnej jednotky

Rybáriková v prvom dejstve proti Giorgiovej preklopila z 0:2 na 5:2 s dvojitým brejkom a od stavu 40:15 na príjme v deviatej hre premenila druhý setbal.

US Open - 1. kolo:

Magdaléna Rybáriková (SR-31) - Camila Giorgiová (Tal.)

6:3, 6:4 za 78 minút (39, 39)

V druhej časti síce súperku pustila zo 4:2 na 4:4, ale v koncovke odvrátila hrozbu tretieho setu. Na returne v desiatom geme zužitkovala hneď prvý mečbal.

Semifinalistka júlového rovnako významného Wimbledonu na tráve v Londýne Rybáriková bude v druhom kole v lokalite Flushing Meadows v stredu čeliť 25-ročnej ľavorukej Kristýne Plíškovej (41.), sestre súčasnej svetovej jednotky Karolíny Plíškovej. Hráčky nemajú vzájomnú minulosť.

Na tretie kolo sa žrebom a nasadením črtá jej duel s 23-ročnou španielskou trojkou podujatia aj hodnotenia Garbine Muguruzovou-Blancovou, s ktorou prehrala v semifinále Wimbledonu.

Atakuje osobný rekord

Rybáriková už má istotu prémie 86 000 amerických doláro vbrutto a 70 bodov do singlového renkingu, v ktorom vzhľadom na svoju vlaňajšiu zdravím vynútenú absenciu na US Open vážne atakuje osobný rekord v podobe 31. miesta z 19. augusta 2013.

Držiteľka štyroch singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Rybáriková zároveň posilňuje svoje vyhliadky zahrať si minimálne na koncosezónnych tzv. malých MS pod názvom WTA Elite Trophy v čínskom Ču-chaji pre 9. - 19. v bodovaní Race plus jednu držiteľku voľnej karty.

Pozrite si, ako si Magdaléna Rybáriková vybojovala postup do druhého kola na US Open 2017: fotogaléria

28.8.2017

Samozrejme, môže zaútočiť aj na hlavný výberový šampionát WTA Finals v Singapure pre osem najlepších v sezóne.

Rybáriková hrá v hlavnej fáze US Open deviaty raz. V rokoch 2008 a 2009 bola v treťom kole, v sezóne 2012 v druhom kole, inak sa lúčila hneď na úvod.

V marci bola 453. hráčkou sveta

Rybáriková má na konte 33 triumfov z ostatných 40 duelov. V rámci toho získala trofeje na turnajoch ITF v Gifu, Fukuoke, Surbitone a Ilkley.

V júli 2016 podstúpila operáciu zápästia nedominantnej ľavej ruky a v auguste mala pod skalpelom pravé koleno. Po polročnej zdravotnej výluke sa vrátila vo februári, v marci figurovala na 453. pozícii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Rybáriková vstúpila do US Open úspešne, poľahky ide do druhého kola