Federer s Nadalom môžu na US Open zabojovať o post svetovej jednotky

Roger Federer sa môže stať svetovou jednotkou.
Roger Federer sa môže stať svetovou jednotkou. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. aug 2017 o 13:40

Ak sa Federer prepracuje na špicu rebríčka, prekoná dva historické rekordy.

LONDÝN. Švajčiarsky tenista Roger Federer môže k 11. septembru vystriedať Španiela Rafaela Nadala na vrchole svetového rebríčka ATP pre nasadzovanie vo dvojhre.

Potrebuje na to minimálne postup do štvrťfinále newyorských grandslamových US Open, ktoré sa začnú v pondelok. Prepočet priniesol web Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

Páčilo by sa mi konečne si zahrať s Rafom aj v New Yorku. Predpokladám, že by to bolo v rámci večerného programu. Dúfam, že by panovala skvelá atmosféra a vari by sme si obaja počínali výborne ako naposledy na Australian Open.


Roger Federer

Imperatív pre Federera stúpne na semifinále vtedy, keď sa Nadal dostane čo i len do 2. kola, ale nie medzi najlepších štyroch.

V prípade, že sa Švajčiar aj Španiel prebojujú do štvorky, udial by sa ich priamy súboj o post lídra, keďže obaja sú v hornej polovici žrebu.

Ak sa Federer prepracuje na špicu rebríčka, prekoná dva historické rekordy, ktorých držiteľom zhodne je Američan Andre Agassi.

Stal by sa najstarším lídrom od zavedenia rebríčka v roku 1973. Navyše, 4 roky a 310 dní medzi dvoma funkčnými obdobiami by bolo najdlhšou prestávkou v dejinách. Švajčiar bude na úvod hrať s domácim Francesom Tiafoem, Španiela preverí Srb Dušan Lajovič.

"Páčilo by sa mi konečne si zahrať s Rafom aj v New Yorku. Predpokladám, že by to bolo v rámci večerného programu. Dúfam, že by panovala skvelá atmosféra a vari by sme si obaja počínali výborne ako naposledy na Australian Open. Myslím si, že by to bolo príťažlivé pre všetkých," povedal Federer, ktorý síce v bilancii zo vzájomných stretnutí zaostáva 14:23, ale uspel v ostatných štyroch konfrontáciách vrátane spomenutého januárového melbournského finále na úrovni veľkej štvorky a potom práve v USA v Indian Wells aj v Miami.

So Španielom neprehral na tvrdom povrchu od januára 2014.

"Samozrejme, že je príjemné znova byť jednotkou nasadenia aj renkingu. Myslím si, že po troch rokoch naplnených určitými ťažkosťami je to dobrý počin. Som teda šťastný. Ak napokon budem v tom semifinále, preferoval by som v ňom jednoduchšieho súpera ako Rogera. To je predsa prirodzené, nie? Uvedomujem si však, že by ste odo mňa chceli počuť opak," uznal Nadal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Federer s Nadalom môžu na US Open zabojovať o post svetovej jednotky