Urobím všetko, aby tím napredoval, hovorí obranca Meszároš

Andrej Meszároš (s číslom 41) odišiel do Novosibirsku po desiatich rokoch v NHL. Naposledy si obliekal dres Buffala Sabres.
Andrej Meszároš (s číslom 41) odišiel do Novosibirsku po desiatich rokoch v NHL. Naposledy si obliekal dres Buffala Sabres. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. nov 2015 o 14:04

Desať rokov pôsobil v tímoch najprestížnejšej hokejovej súťaže NHL. Momentálne si Andrej Meszároš oblieka dres Sibiru Novosibirsk v KHL.

NOVOSIBIRSK. Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš má za sebou dva týždne v klube KHL Sibir Novosibirsk.

Prevládajú pozitívne pocity, súťaž má dobrú úroveň, účinkuje v nej veľa kvalitných hráčov, takto zhrnul svoje prvotné dojmy tridsaťročný rodák z Považskej Bystrice.

"Ponuky som mal aj od iných klubov, ale rozhodol som sa rýchlo, v podstate bez váhania. Hlavným dôvodom bola konkrétnosť návrhu. Navyše, prišiel od lídra konferencie," upozornil Meszároš pre Championat.

V NHL si obliekal dresy Ottawy, Tampy Bay, Philadelphie, Bostonu a Buffala.

Meszároš sa po desiatich sezónach v NHL usiloval v lete o zmluvu s Coloradom Avalanche. "To, že sme sa napokon nedohodli, nebolo vecou financií. Prakticky okamžite som sa zranil," spomínal.

"Kým iní hráči predvádzali svoje schopnosti v rámci ambície dostať sa do kádra, ja som trávil čas na maródke. Tri týždne som pobudol na Slovensku. Samozrejme, že to okresalo moje šance na zmluvu," priznal.

"Teraz som hráčom Novosibirska a urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby tím napredoval."

Na ľade Chabarovska si Meszároš pripísal prvý bod v novom drese.

Meszároš nebol pol roka na súťažnom ľade. Obnovuje si zápasovú prax. "Šesť mesiacov od mája som nehral, takže pred debutom za Sibir som - priznávam - pociťoval nervozitu," vravel.

"Intenzita tréningov a prvé zápasy mi však pomohli dostať sa do toho. Dúfam, že s každým ďalším vystúpením bude moja sebadôvera rásť," želá si Meszároš.

"Pochopiteľne, v KHL sú širšie klziská ako v zámorí. Menej sa hrá do tela, útočníci majú voľnejší priestor na ťahy dopredu. Ešte si na to musím zvyknúť, lebo na plochách európskeho typu som hral iba v detstve a potom na medzinárodných podujatiach."

finsvk_12_r7033_res.jpg

Na klzisku európskych rozmerov si Meszároš (s číslom 14) zahral tento rok aj na majstrovstvách sveta v Česku. FOTO - SITA.

Andrej Meszároš si vo štvrtok pripísal jednu asistenciu pri víťazstve Novosibirska 3:0 na ľade Amuru Chabarovsk. Pri piatom štarte za nového zamestnávateľa bodoval prvý raz.

Sibir uspel po troch prehrách za sebou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Urobím všetko, aby tím napredoval, hovorí obranca Meszároš