United zaplatili za víťazstvo a 2. priečku zranením Rooneyho

SITA|15. jan 2009 o 09:34

Streliť gól, zabezpečiť ním Manchestru United víťazstvo a posun na druhú priečku tabuľky Premier League a zraniť sa - to všetko stihol Wayne Rooney.

MANCHESTER. Streliť gól, zabezpečiť ním Manchestru United víťazstvo a posun na druhú priečku tabuľky Premier League a zraniť sa - to všetko stihol Wayne Rooney v priebehu úvodných siedmich minúť stredajšej ligovej dohrávky s Wiganom.

Útočník "červených diablov" skóroval už po 56 sekundách hry, bol to jeho 9. gól ligovej sezóny, ale na najbližšie tri týždne aj posledný. Už o päť minút neskôr si totiž pri svojom typickom húževnatom spôsobe hry zranil zadný stehenný sval a musel striedať. "Takýto druh zranenia potrebuje minimálne tri týždne. Veríme, že to nebude dlhšie," konštatoval po zápase tréner Alex Ferguson. Rooney s určitosťou príde o odvetu semifinále Ligového pohára s Derby County, 4. kolo Anglického pohára (FA Cup-u) s Tottenhamom a najmenej štyri zápasy v Premier League. Už v sobotu sa obhajca ligovej trofeje môže prvý raz v tejto sezóne ocitnúť na čele tabuľky, musí však naplno zabodovať na pôde Boltonu. Vedúci Liverpool nastúpi na svoj duel 22. kola až v pondelok v mestskom súboji o rieku Mersey proti Evertonu.

Alex Ferguson teraz možno blahorečí rozhodnutiu ponechať si v tíme nespokojného argentínskeho kanoniera Carlosa Téveza, ktorý by mal anglického reprezentanta nahradiť. Tévez v dueli s Wiganom, keď vystriedal Rooneyho, tiež utŕžil zopár rán, ale dohral až do konca. To isté platí aj v prípade vychádzajúcej stopérskej hviezdičky United Johnyho Evansa. "Lekári sa budú musieť na nich pozrieť, uvidíme, ako na tom sú. Na sobotu potrebujeme zmobilizovať to najlepšie, čo máme k dispozícii, Bolton je nebezpečný," povedal Ferguson.

Nachádzate sa tu:
Domov