United predbehli úhlavného rivala

Sergio Agüero.
Sergio Agüero. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|12. mar 2012 o 21:53

Máme veľa energie na to, aby sme sa opäť vyšvihli na čelo Premier League, vravel tréner Manchestru City Roberto Mancini.

BRATISLAVA. Za posledné tri roky investoval majiteľ Manchestru City šejk Mansour do posíl zhruba štyristo miliónov eur. Viac nemíňal žiaden klub, ani Real Madrid.

Veľké investície vyžadujú veľké výsledky. City v tejto sezóne začali konečne napĺňať plány aspoň v anglickej lige. Dlho boli lídrom súťaže.

V uplynulom kole však nečakane prehrali na pôde waleského Swansea City (0:1). Tím bojujúci o záchranu im strelil gól sedem minút pred koncom. Na čele Premier League vystriedal City úhlavný mestský rival – United.

„Máme veľa šancí, ale nie sme schopní dať gól,“ hneval sa tréner City Roberto Mancini.

Jeho tím sa krátko pred koncom súboja zo Swansea radoval z gólu, no asistentka rozhodcu Sian Masseyová odmávala ofsajd. Správne. Mancini sa rozčuľoval zbytočne.

Citizens z posledných ôsmich zápasoch na pôde súpera vyhrali iba dvakrát. „Keď ste na vrchole, je vaša situácia ľahká, ak nie, musíte byť silní. Niektorí hráči môžu byť unavení, veď je za nami sedem mesiacov sezóny. Aj tak však máme veľa energie na to, aby sme sa dostali späť na čelo súťaže,“ dodal Mancini.

Manchester United má desať kôl pred koncom pred City jednobodový náskok. Tretí Tottenham stráca na lídra až trinásť bodov. „Šancu na titul sme nestratili. O šampiónovi sa zrejme rozhodne až tri kolá pred koncom,“ narážal Mancini na vzájomný súboj s United, ktorý je na programe 28. apríla.

V prvom zápase pokorili Citizens United na Old Trafforde 6:1. City čakajú na titul od roku 1968.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»United predbehli úhlavného rivala