UNICEF sa k Ronaldovi nepriznáva

SITA|6. máj 2008 o 08:25

SAO PAULO 6. mája (SITA, AP) - Detský fond Spojených národov (UNICEF) sa nepriznáva k skompromitovanému brazílskemu futbalistovi Ronaldovi, ktorý po svojej blamáži s trojicou transvestitov vyhlásil, že ...

SAO PAULO 6. mája (SITA, AP) - Detský fond Spojených národov (UNICEF) sa nepriznáva k skompromitovanému brazílskemu futbalistovi Ronaldovi, ktorý po svojej blamáži s trojicou transvestitov vyhlásil, že udalosť nebude mať žiaden vplyv na jeho úlohy vyslanca tejto humanitárnej organizácie. UNICEF v pondelok poprel, že by sa trojnásobný najlepší futbalista planéty podľa FIFA nachádzal na zozname jeho spolupracovníkov. "Ronaldo nie je a nikdy nebol vyslancom Detského fondu Spojených národov, nemá žiadne oficiálne väzby na organizáciu. Nedávne zmienky o UNICEF, ktoré sa objavili v médiách, sú omylom," uvádza internetová stránka brazílskej pobočky UNICEF.

Najlepší strelec v histórii svetových šampionátov v nedeľu v rozhovore pre televíziu Globo na margo svojho trápneho omylu s transvestitami, ktorých si pomýlil s prostitútkami ženského pohlavia, uviedol : "Na mojej pozícii vyslanca UNICEF sa tým nič nemení." V rovnakom duchu sa nieslo aj jeho vyjadrenie smerom k sponzorom: "Azda je z celej veci zrejmé, že išlo o ojedinelý prípad, ktorý sa už viac nebude opakovať."

Kmeňový hráč AC Miláno v pondelok pre médiá zároveň uviedol, že konflikt s transvestitami poznačí jeho celý zostávajúci život. "Veľa som plakal. Tak zahanbený som ešte nikdy nebol. Urobil som hnusnú vec a poškvrnil som celú svoju kariéru," povedal 31-ročný Ronaldo a dodal: "Je to ako keby môj dom zmietol hurikán. Každý robíme chyby a aj ja som ju urobil. Musím sa snažiť čo najviac o jej nápravu."

Ronaldo sa svojho prešľapu dopustil počas pobytu vo vlasti v istom moteli v Riu de Janeiro, kam priviezol trojicu mužov prezlečených za ženy v domnení, že ide o prostitútky. Keď si svoj omyl uvedomil, výmena názorov sa skončila vypočúvaním polície, keďže futbalista AC Miláno zotavujúci sa z komplikovanej operácie kolena obvinil jedného z mužov z vydierania. "Ani ma nenapadlo, že môže ísť o transvestitov. Som heterosexuálny muž. "

Ronaldo na polícii vypovedal, že napriek sklamaniu chcel transvestitom zaplatiť, ale jeden z nich využil situáciu a žiadal ho o 50 000 realov (30 000 USD) ako odmenu za to, že príbeh neponúkne médiám.

Nachádzate sa tu:
Domov