VIDEO: Neuveriteľný obrat v hodine dvanástej! Pereira knokautoval šampióna Adesanyu

Záver zápasu UFC 281 a knokautová výhra Alexa Pereiru.
Záver zápasu UFC 281 a knokautová výhra Alexa Pereiru. (Zdroj: twitter.com/DovySimuMMA)
Daniel Stankovič|13. nov 2022 o 07:32

Kráľ padol, nech žije nový kráľ.

NEW YORK. Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. V hlavnom zápase večera UFC 281 sa Brazílčan Alex Pereira stal novým šampiónom strednej váhy.

Na tom by nebolo nič zvláštne, keby titulový vyzývateľ nenastúpil proti jednému z v súčasnosti najdominantnejších šampiónov americkej organizácie.

Hoci pred posledným kolom na bodových lístkoch strácal, Pereira dokázal odvrátiť prehru knokautom Israela Adesanyu v hodine dvanástej.

Neuveriteľný obrat vývoja zápasu

Víťazstvo Pereiru je o to neuveriteľnejšie, že sa stal prvým bojovníkom v MMA, ktorému sa kedy podarilo zdolať Novozélanďana na KO.

Obaja zápasníci sa už v minulosti dvakrát stretli v dueli pod pravidlami kickboxu. V oboch prípadoch odchádzal ako víťaz práve Pereira.

Stret dvoch špičkových postojárov preto v UFC sľuboval okrem atraktivity aj osobnú rovinu. Adesanya túžil ukázať, že dnes je už iným zápasníkom.

Dlhoročný šampión váhovej kategórie do 84 kilogramov v samotnom zápase predviedol skvelý výkon, chýbali mu iba tri minúty od ďalšej úspešnej titulovej obhajoby.

Tréningový partner Glovera Teixeru pôsobil od tretieho kola unavene, zdalo sa, že mu výmenach na zemi neostalo mnoho síl na obrat zápasu.

A v tom to prišlo. Brazílčan predviedol výborný nástup do poslednej päťminútovky a Israela Adesanyu po spŕške tvrdých úderov knokautoval.

Pereira dosiahol na trón kráľa UFC v rekordne krátkom čase, išlo iba o jeho ôsmy duel v MMA celkovo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»VIDEO: Neuveriteľný obrat v hodine dvanástej! Pereira knokautoval šampióna Adesanyu